Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon bo na letošnjem sejmu Photokina v Kölnu prikazal edinstven nabor inovativnih izdelkov za upodabljanje. Obiskovalcem bo na ogled celotna jesenska zbirka novosti, od zmogljivih kompaktnih fotoaparatov z možnostjo snemanja v polni visoki ločljivosti Full HD do profesionalnih kamkorderjev, tiskalnikov za domačo rabo ter tiskalnikov velikega formata.


EOS 60D.

Obiskovalcem Photokine, ki bo potekala med 21. in 26. septembrom, je Canon namenil 3.155 kvadratnih metrov razstavnega prostora v hali 3.2, kjer bodo lahko udobno preizkusili vse letošnje novosti. To bo za mnoge priložnost videti Canonove pred kratkim predstavljene izdelke, med katerimi bodo še posebej zanimivi naslednji:

  • EOS 60D s tipalom APS-C ločljivosti 18 milijonov točk in vrtljivim zaslonom LCD je zmogljiv zrcalno-refleksni fotoaparat srednjega razreda, ki fotografom pomaga storiti nov ustvarjalni korak.
  • XF105, kompakten profesionalni kamkorder, ki snema video v polni visoki ločljivosti Full HD profesionalne kakovosti, je primeren zlasti za neodvisne filmske ustvarjalce in poročevalce. Novi modeli XF-100 so doslej najmanjše kamere s podporo kodeku MPEG-2 Full HD (50 Mb/s, 4:2:2).
  • IXUS 1000 HS ponuja visokoobčutljivo tipalo z 10 milijoni točk, 10-kratni optični zoom in snemanje videa Full HD v kompaktnem ohišju.
  • Objektiv EF 8-15 mm f/4L Fisheye USM je prvi zoom objektiv tipa ribje oko na svetu, ki omogoča okrogle posnetke in posnetke polne velikosti zaradi širokokotne goriščnice 8-15 mm.
  • Neverjetna nova serija tiskalnikov PIXMA, ki ponuja ene najbolj dinamičnih modelov na trgu, prinaša novost Intelligent Touch System in tiskanje prizorov s filmov Full HD. Z novim elegantnim oblikovanjem in tehnologijami, ki oživljajo barve na visokokakovostnih in trajnih fotografijah, tiskalniki PIXMA zmorejo vse, in to s stilom.
  • Razstavljeni bodo tudi Canonovi najnovejši tiskalniki velikega formata imagePROGRAF, med njimi tudi iPF6350 z nagrado TIPA, iPF8300 in iPF6300. Razviti so bili za potrebe profesionalnih fotografskih in grafičnih krogov po visokokakovostnih izpisih, zato tiskalniki imagePROGRAF ponujajo izvrstno barvno reprodukcijo z 12-barvnim sistemom pigmentnih črnil LUCIA EX.
 
Obiskovalcem bodo ves čas trajanja sejma na voljo strokovnjaki za posamezne izdelke.

Tisklanik Pixma MG6150.

 


»Photokina je za nas ključen dogodek, saj predstavlja idealno priložnost za predstavitev inovacij, ki bodo po našem mnenju krojile razvoj trga v letih 2010 in 2011,« je povedal g. Fukuchi, produktni vodja in namestnik vodje oddelka Canon Consumer Imaging Group v Canonu Europe. »Stremimo k stalnemu razvoju izdelkov, ki ljubiteljskim in profesionalnim uporabnikom omogočajo sprostitev ustvarjalnosti. Z razstavljenimi izdelki bomo predstavili celoten nabor rešitev za upodabljanje, vse od zajemanja ključnega trenutka do končnega deljenja posnetkov z drugimi.«

 

 

###



O Canonu Europe

Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 120 državah in z več kot 11.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 z namenom izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canon je prepričan, da je upoštevanje interesov družbe in okolja neločljiv del dobrih poslovnih praks. To izraža tudi skozi korporativno filozofijo Kyosei - živeti in delati za skupno dobro.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.
Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Melita Gramc
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: +386 (1) 530 87 32