Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon je proslavil deseto obletnico stilsko oblikovanih digitalnih fotoaparatov IXUS s predstavitvijo IXUS 1000 HS - zmogljivega kompaktnega fotoaparata z napredno Canonovo optiko in tehnologijo v razkošnem kovinskem ohišju. Ta model je popolna novost v seriji IXUS in združuje napredne lastnosti s prepoznavno obliko ter tako ponuja izvrstno kakovost fotografij in privlačen videz.


Novi IXUS 1000 HS je na voljo v rožnati, srebrni in rjavi barvi ter predstavlja enega najnaprednejših modelov v seriji IXUS, s čimer potrjuje stalnost inovacij, ki so ves čas prisotne v vsaki generaciji IXUSOV. S kompaktnim in zmogljivim 10-kratnim optičnim zoomom je najtanjši fotoaparat z veliko goriščnico v svojem razredu[1]. Omogoča snemanje videa v visoki ločljivosti Full HD 1080p in je drugi IXUS s sistemom HS, ki združuje tipalo CMOS z 10 milijoni točk in zmogljiv procesor DIGIC 4 za kakovostne fotografije v vseh pogojih snemanja.

Edinstvena oblika, napredne zmogljivosti
IXUS 1000 HS je popolno zlitje zmogljivosti in prenosnosti, ki uporabnikom v vsakem trenutku omogoča izdelavo odličnih posnetkov. Izjemno kompakten objektiv z 10-kratno povečavo predstavlja skupek Canonovih dosežkov na področju optike, ki ji zaupa milijone fotografov po vsem svetu, kar je zagotovilo za odlične lastnosti kljub žepnemu formatu.


Visoko zmogljiv optični stabilizator slike z napredno tehnologijo pomikanja leč omogoča slikanje ostrih posnetkov v temnejših svetlobnih pogojih ali pri večjih goriščnicah. Inteligentni način snemanja nočnih prizorov poenostavlja izdelavo izvrstnih posnetkov brez stojala, saj združi več hitrih zaporednih posnetkov in ustvari optimalno osvetljeno fotografijo.

Sistem HS - kombinacija hitrosti in občutljivosti
Integrirani sistem HS zagotavlja izvrstne zmogljivosti pri šibki svetlobi, pri tem pa izrablja visoko občutljivo tipalo CMOS z 10 milijoni točk in procesor DIGIC 4. Tako doseže visoko kakovost posnetkov in 60 odstotkov manjši šum pri vseh vrednostih ISO[2]. Fotoaparat omogoča nastavitev občutljivosti ISO 3200 pri polni ločljivosti ter njeno povečanje na ISO 6400 pri ločljivosti 2,5 milijona točk.

Sistem HS ponuja tudi možnost hitrega zaporednega snemanja do zapolnitve kapacitete pomnilniške kartice. Pri hitrosti 3,7 posnetka na sekundo v ločljivosti 10 milijonov točk ter 8,8 posnetka na sekundo v ločljivosti 2,5 milijona točk uporabniku zagotavlja beleženje nepozabnih akcijskih trenutkov. S funkcijo Best Image Selection fotoaparat samodejno izbere najboljši posnetek izmed petih v ločljivosti 2,5 milijona točk, kar občutno zmanjša čas, potreben za pregled stotin podobnih fotografij. Zelo hitri prizori so lahko posneti tudi v načinu Super Slow Motion Movie, ki shranjuje 240 slik na sekundo in jih predvaja s hitrostjo 30 slik na sekundo, kar posnetku doda prav poseben vizualni učinek.

Snemanje skritih podrobnosti - Full HD video s stereo zvokom

Snemalne zmogljivosti IXUSA 1000 HS so med najboljšimi v seriji kompaktnih Canonovih fotoaparatov, saj snema v polni visoki ločljivosti 1920 x 1080p. Hitrost snemanja je 24 slik na sekundo, kar daje videu tekoč kinematografski učinek, dopolnjen s stereo zvokom CD-kakovosti.

Objektiv omogoča uporabo zooma med snemanjem, saj povzroča izredno malo šuma, dinamični stabilizator slike pa zmanjšuje tresenje slike pri premikanju snemalca. Funkcija Smart Auto izbere najbolj primerne nastavitve snemanja, saj izbira med 21 različnimi tipi prizorov. Miniaturni način dodaja popolnoma novo dimenzijo video posnetkom, saj z zmanjšano hitrostjo snemanja in zameglitvijo določenih delov slike ustvari učinek tehnike time-lapse. Priključek mini-HDMI omogoča predvajanje neposredno na televizijskem zaslonu.

Kakovost IXUS, inteligenca IXUS
Serija IXUS je znana po svoji izjemni kakovosti izdelave in privlačnih potezah kovinskih ohišij. Tudi najnovejši IXUS je zvest temeljnim smernicam Canonovega oblikovanja, odlikuje pa ga tudi odlična ergonomija, saj je razporeditev vseh gumbov takšna, da omogoča čim preprostejšo uporabo.

Zaslon PureColor II G LCD velikosti 7,6 cm je zaščiten s kaljenim steklom, ki zagotavlja visok kontrast, ima pa tudi širok vidni kot. Z razmerjem stranic 16 : 9 je primeren za predvajanje HD-videa v polnem razmerju, brez črnih robov.

IXUS 1000 HS tudi začetnikom omogoča raziskovanje in razvoj ustvarjalnosti, saj ponuja vrsto tehnologij, ki omogočajo zajemanje čudovitih posnetkov. Način Smart Auto s prepoznavanjem prizorov omogoča doseganje najboljših rezultatov v vseh pogojih, inteligentni način izbiranja nastavitev namreč preverja prizore na podlagi kar 28 spremenljivk, kar je trenutno najvišje število scenskih načinov na trgu.

Na voljo so tudi ustvarjalni načini fotografiranja, kot je učinek ribjega očesa, miniaturni učinek ter samoportretiranje s pomočjo pametnega sprožilca, ki napravi posnetek, ko zazna nasmešek ali mežik. Samodejni odštevalnik z zaznavanjem obraza počaka, da se v kadru pojavi dodaten obraz, šele nato začne z odštevanjem.

Delite zgodbe s Canonovim iMAGE GATEWAYEM
Uporabniki IXUSA 1000 HS se lahko pridružijo spletni storitvi CANON iMAGE GATEWAY, ki omogoča shranjevanje in deljenje fotografij in videov z družino in prijatelji prek spleta. Na voljo jim je 2 GB pomnilnika, kar je dovolj za stotine posnetkov visoke kakovosti.

Lastnosti IXUSA 1000 HS:
  • 10­-kratni optični zoom
  • Kompaktno in stilsko ohišje
  • Sistem HS s tipalom CMOS z 10 milijoni točk
  • Full HD snemanje videa. Dinamični optični stabilizator
  • 7,6 cm zaslon PureColor II G LCD
  • Snemanje Super Slow Motion
  • Samodejni načini Smart Auto in Smart FE
  • Odštevalnik z zaznavanjem mežika
  • Triki & nasveti

 ###

O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 120 državah in z več kot 11.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 z namenom izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canon je prepričan, da je upoštevanje interesov družbe in okolja neločljiv del dobrih poslovnih praks. To izraža tudi skozi korporativno filozofijo Kyosei - živeti in delati za skupno dobro.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.
Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:
Melita Gramc
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.:         + 386 (1) 530 87 32
Faks:      +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.canon.si



[1]  Po izledkih Canonove raziskave, opravljene julija 2010.
[2]  V primerjavi z modeli brez sistema HS.