Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon je objavil svoj najnovejši mejnik v proizvodnji analognih in digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov serije EOS - presegli so  40 milijonov izdelanih enot.


Serija EOS, ime pomeni Elektro-Optični Sistem, EOS pa je tudi ime grške boginje zore, je bila prvič predstavljena leta 1987. Odkar je bil predstavljen, je sistem prinesel različne izjemne in napredne tehnologije. Povečano povpraševanje uporabnikov je privedlo do povečanja proizvodnih zmogljivosti, saj so do danes izdelali prek 40 milijonov enot, vključno z 20 milijoni digitalnih modelov EOS. Mejnik označuje najhitrejše proizvodno obdobje v zgodovini EOS-a:

  • Leta 1987 je bil v Canonovi tovarni v Fukushimi na Japonskem izdelan prvi zrcalno-refleksni fotoaparat EOS - model EOS 650.
  • Do leta 1997 je proizvodnja fotoaparatov EOS dosegla 10 milijonov enot - prvi mejnik je bil tako dosežen v desetih letih.
  • Leta 2003 je bil izdelan 20-milijonti fotoaparat EOS, prejšnji mejnik 10 milijonov pa je bil podvojen v vsega šestih letih.
  • Decembra 2007 je serija EOS praznovala 20. obletnico, proizvedli pa so že več kot 30 milijonov fotoaparatov - samo štiri leta po drugem mejniku.
  • Aprila 2010 je Canon dosegel mejnik 40 milijonov izdelanih fotoaparatov EOS, za izdelavo teh deset milijonov enot pa je potreboval samo dve leti in štiri mesece.


 

Eos 550D.


Serija EOS je bila predstavljena kot popolnoma nov sistem zrcalno-refleksnih fotaparatov s samodejnim ostrenjem AF, ki je kot prvi na svetu omogočil popolnoma elektronski nadzor vseh elementov fotoaparata. Hitrost in enostavna uporaba funkcij serije EOS sta z leti napredovala, v tem času pa so nastali nekateri izstopajoči izdelki, kot sta profesionalni EOS-1 leta 1989 in kompaktni EOS 500 leta 1993. Oba sta uspela vzbuditi zanimanje za Canonove naprave med fotografi, ne glede na raven njihovega znanja.


Po predstavitvi EOS-a D30 leta 2000 je Canon razvil nabor naprednih tehnologij, saj jih je vodila želja zagotoviti najvišjo možno kakovost slik. Mednje se uvrščajo tipalo CMOS, visokozmogljivi procesor DIGIC in razširjen nabor objektivov EF.

Canon je leta 2009  s 50-milijontim objektivom EF dosegel pomemben mejnik tudi  na tem področju, in tako z izdelavo prek 10 milijonov objektivov v manj kot dveh letih zadovoljil izredno povpraševanje.

Februarja letos je Canon serijo EOS razširil z modelom EOS 550D, revolucionarnim zrcalno-refleksnim fotoaparatom za ljubiteljske fotografe s tipalom CMOS in ločljivosti 18 milijonov točk, razširjeno občutljivostjo ISO in možnostjo snemanja videa v visoki ločljivosti Full HD.

Canon nadaljuje svoja prizadevanja razvijati inovativne izdelke, ki fotografom omogočajo več kot samo fotografiranje, saj s svojimi tehnologijami in funkcionalnostmi uporabnikom ponujajo orodja za snemanje zgodb z najboljšo možno kakovostjo posnetkov.

 

###



O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 120 državah in z več kot 11.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canon je prepričan, da je upoštevanje interesov družbe in okolja neločljiv del dobrih poslovnih praks. To izraža tudi skozi korporativno filozofijo Kyosei - živeti in delati za skupno dobro.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.
Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Melita Gramc
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.:  + 386 (1) 530 87 32
Faks:  +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.canon.si