Canon IXUS 300 HS

Canon je svojo prestižno serijo IXUSOV obogatil z neverjetnim modelom IXUS 300 HS, stilsko dovršenim in z visokimi zmogljivostmi opremljenim kompaktnim digitalnim fotoaparatom za zajemanje izvrstnih fotografij in HD-videa.


Na voljo je v kovinsko srebrni, mat črni in svetleče beli barvi, njegove odlike pa so hitrost, uporabnost in popoln ustvarjalni nadzor. Zaradi vsega tega je popoln spremljevalec ljudi, ki svojo izraznost poudarjajo s tehnologijo.

IXUS 300 HS je prvi model z novim Canonovim sistemom HS, ki združuje visoko občutljivo tipalo CMOS z 10 milijoni točk in hiter procesor DIGIC 4 za izboljšano delovanje v šibkih svetlobnih razmerah in pri višjih hitrostih slikanja. Širokokotni objektiv z visoko svetlobno jakostjo f/2.0 omogoča uporabo višjih hitrosti zaklopa, subjekte pa ustvarjalno loči od ozadja s prijetno zameglitvijo. Vrsta ročnih nastavitev ponuja višjo raven umetniškega izražanja in uporabnikom omogoča raziskovanje ter razvoj fotografskih veščin.


Hiter, zmogljiv in vsestranski
IXUS 300 HS prinaša najboljše Canonove tehnologije. Sistem HS zagotavlja izjemne rezultate pri šibki svetlobi, saj popolnoma izkorišča zmogljivosti od zadaj osvetljenega tipala CMOS in procesorja DIGIC 4. Občutljivost tipala je največ ISO 3200 pri polni ločljivosti, šum pa je bil zmanjšan pri vse stopnjah ISO[1]. V načinu Low Light fotoaparat omogoča ISO 6400, fotografije pa zajema v ločljivosti 2,5 milijona točk.

Zmogljivosti še poveča objektiv z visoko svetlobno jakostjo f/2.0, s širokim kotom goriščnice 28 mm in 3,8-kratnim zoomom. Canonov priznani optični stabilizator slike IS zmanjšuje zamegljenost posnetkov, ki jih povzročajo daljši osvetlitveni časi in večje goriščnice. Z uporabo napredne tehnologije zamikanja leč IS je mogoče fotografirati s samo osmino svetlobe, ki bi jo sicer potreboval fotoaparat brez stabilizatorja - to ustreza trem stopnjam zaslonke.

Sistem HS omogoča, da tipalo CMOS zajema slike s hitrostjo 3,7 posnetka na sekundo pri ločljivosti 10 milijonov točk. Hitrost se poveča na 8,4 posnetka na sekundo pri 2,5 milijona točk v načinu High Speed Burst.

Edinstveno Canonovo oblikovanje - znotraj in zunaj
IXUS 300 HS izstopa s prirezanim in kompaktnim kovinskim ohišjem ter tako z videzom povzema izvrstno kakovost slik. Zaslon PureColor II G LCD velikosti 7,5 cm je prekrit s kaljenim steklom, ki zagotavlja visok kontrast in širok vidni kot. Razmerje 16:9 omogoča naravno kadriranje in predvajanje HD-videov brez črnih robov nad in pod sliko.

Napraviti vtis z lastno ustvarjalnostjo
Novi Canonov IXUS omogoča tudi popolnoma neizkušenim fotografom, da raziskujejo svojo ustvarjalnost, saj ponuja različne načine slikanja in funkcije, ki poenostavljajo zajem izvrstnih fotografij. Tehnologija Smart Auto z zaznavanjem motiva zagotavlja najboljše rezultate v vseh pogojih, saj inteligentno prepozna sceno in izbere ustrezne nastavitve na podlagi 22 spremenljivk. Smart Flash Exposure nadzira moč bliskavice glede na pogoje slikanja, zato so posnetki vedno ustrezno osvetljeni.

Naprednejšim uporabnikom, ki potrebujejo višjo stopnjo nadzora, ponuja IXUS 300 HS ročno upravljanje zaklopa in zaslonke.

HD video - več možnosti
Za trenutke, ko je primerno snemanje videa, je v IXUSU 300 HS na voljo snemalni način v visoki ločljivosti 720p s stereo zvokom. Tih pogon objektiva omogoča zoomiranje med snemanjem, na voljo pa je tudi stabilizator slike, ki preprečuje učinek tresljajev fotoaparata in stresenost video posnetkov. Integriran priključek mini HDMI omogoča neposredno prikazovanje posnetkov na združljivih zaslonih, tudi televizijski sprejemnikih HD.

Canon iMAGE GATEWAY
Lastniki IXUSA 300 HS se lahko pridružijo spletnemu mestu Canon iMAGE GATEWAY, na katerem lahko pokažejo svoje slike in videe. Uporabniki lahko izkoristijo do 2 GB prostora, kar je dovolj za stotine posnetkov visoke kakovosti. Podprt je tudi mobilni dostop.

Ključne lastnosti IXUSA 300 HS:

 

  • Visokezmogljivosti IXUSA v izjemnem kovinskem ohišju
  • Tipalo CMOS visoke občutljivosti z 10 milijoni točk
  • Svetlobno močan objektiv f/2.0, 28 mm, 3,8-kratni zoom z optičnim stabilizatorjem
  • Sistem HS s procesorjem DIGIC 4 za hitro slikanje in majhen šum v šibkih svetlobnih pogojih
  • Video način Super Slow Motion Movie z 240 slikami/sekundo, hitro zaporedno slikanje 8,4 posnetka/sekundo[2]
  • Velik 7,5 cm zaslon PureColor II G LCD z večjo trdnostjo in vidljivostjo
  • Načina Smart Auto in Smart Flash za odlične fotografije v vseh pogojih
  • HD-video (720p) z optičnim zoomom, stereo zvokom in HDMI
  • Ustvarjalno snemanje z načini P, Av in Tv, z načinom za šibko svetlobo, z učinkom ribjega očesa in miniature
  • Pametni sprožilec z zaznavanjem nasmeha, odštevalnika Wink Self-Timer in FaceSelf-Timer

 

###O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 120 državah in z več kot 11.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canon je prepričan, da je upoštevanje interesov družbe in okolja neločljiv del dobrih poslovnih praks. To izraža tudi skozi korporativno filozofijo Kyosei - živeti in delati za skupno dobro.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Melita Gramc
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: + 386 (1) 530 87 32
Faks: +386 (1) 530 87 45Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.">
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

www.canon.si

 


[1] V primerjavi z modeli brez visoko občutljivega tipala
[2] Nekateri hitri načini slikanja delujejo pri nižji ločljivosti.