Canon in Združenje novinark - izbor fotonovinarke leta 2010

Canon in Združenje novinark (Association des Femmes Journalistes - AFJ) sta najavila začetek sprejemanja vlog za deseto tekmovanje, na katerem bodo izbirali fotonovinarko leta 2010.


Nagrado, pri kateri kot partner sodeluje tudi Le Figaro Magazine, podeljujejo vsako leto v okviru dogodka Visa pour l'Image, ki se odvija v Perpignanu v Franciji. Pokrovitelj natečaja pod okriljem AFJ-ja je Canon France, zmagovalka pa bo prejela 8000 evrov nagrade in možnost priprave fotonovinarskega projekta. Tekmovanje je odprto fotonovinarkam vseh starosti in državljanstev.

Rok za oddajo fotografij je 31. maj 2010, zmagovalko pa bo junija razglasila žirija, sestavljena iz fotografov in novinarjev ter članov Združenja novinark. Slavnostni dogodek bo potekal med festivalom Visa pour l'Image v Perpignanu.Letošnje kandidatke bodo ocenjevali glede na predstavitev njihovega projekta, kakovost fotografij, aktualnost izbrane tematike, navdih za zgodbo in njihovo preteklo delo. Nagrajenka bo pripravila tudi leto dni trajajoč projekt, ki se bo zaključil z razstavo na festivalu leta 2011.

Rok za oddajo vlog je 31. maj 2010.

Za več informacij obiščite: www.canonafjaward.com.###

O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc, navzoča v 120 državah in z več kot 11.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canon je prepričan, da je upoštevanje interesov družbe in okolja neločljiv del dobrih poslovnih praks. To izraža tudi skozi korporativno filozofijo Kyosei - živeti in delati za skupno dobro.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.
Canon Adria, d.o.o., je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Melita Gramc
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.:         + 386 (1) 530 87 32
Faks:      +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
www.canon.si