Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Najboljši napredni kompaktni sistemski fotoaparat 2010 in najboljši ekspertni foto-projektor.


Panasonic je objavil, da je prejel dve prestižni nagradi TIPA. Podjetje je prejelo prestižno nagrado za najboljši napredni kompaktni sistemski fotoaparat za svoj novi digitalni sistemski fotoaparat Panasonic LUMIX DMC-G2 z izmenljivimi objektivi in upravljanjem preko zaslona, občutljivega na dotik, ter nagrado za najboljši ekspertni foto-projektor za projektor za domači kino Panasonic PT-AE4000.

»Zelo smo zadovoljni, da smo od vrhunskih evropskih novinarjev na področju fotografskih izdelkov in izdelkov za upodabljanje prejeli dve nagradi TIPA,« je dejala Laurent Abadie, predsednica in direktorica podjetja Panasonic Europe. »Močno si prizadevamo za ustvarjanje digitalnih fotoaparatov in projektorjev, ki jih bodo ljudje z užitkom uporabljali. Naši digitalni fotoaparati LUMIX se ponašajo z najsodobnejšimi tehnologijami, naši projektorji za domači kino pa postavljajo nove standarde odličnosti v svoji kategoriji.«

Najboljši napredni kompaktni sistemski fotoaparat: Panasonic Lumix DMC-G2
DMC-G2 je prvi sistemski fotoaparat z izmenljivimi objektivi, ki omogoča upravljanje preko zaslona, občutljivega na dotik*. Serija sistema Lumix G Mikro neti revolucionarne premike na trgu, odkar je Panasonic predstavil svoj model DMC-G1 kot prvi sistemski fotoaparat z izmenljivimi objektivi, ki temelji na standardu Mikro Štiri Tretjine. Pri razvoju novega modela DMC-G2 se je Panasonic osredotočil predvsem na upravljivost in jo dodatno izboljšal z vgradnjo zaslona na dotik, ki na najbolj intuitiven način povezuje vid in dejanja. Preprost dotik objekta na zaslonu LCD uporabniku omogoča, da nastavi funkcijo samodejnega ostrenja, ki nadalje upravlja odpiranje zaklopa. Uporaba raznovrstnih naprednih funkcij samodejnega ostrenja (AF), ki prinašajo prednosti, kot so velika hitrost in natančen nadzor kontrasta, je sedaj enostavnejša kot kdaj koli. Pri tem pa je ohišje fotoaparata še vedno dovolj kompaktno, da si fotoaparat zasluži oznako »najmanjši in najlažji«**.


Predstavnik žirije združenja TIPA (Združenje evropskih fotografskih in video revij) je dejal: »Z uporabo standarda Mikro Štiri Tretjine in razvojem ohišja, ki odpravlja zrcalno komoro in enoto optičnega iskala, je Panasonicu uspelo ustvariti sistemski fotoaparat nove generacije, ki ga odlikujejo funkcija stalnega pogleda v živo (Live View), velika hitrost, funkcija samodejnega ostrenja z izjemno natančnim nadzorom kontrasta, snemanje videoposnetkov v visoki ločljivosti in zdaj tudi upravljanje preko zaslona na dotik s funkcijo Touch-AF. Model Lumix DMC-G2 s svojim lahkim ohišjem ponuja izkušenim fotografom idealen digitalni fotoaparat, ki ga lahko vedno vzamejo s seboj.«

*Sistemski fotoaparat z izmenljivimi objektivi od 7. marca 2010.
**Sistemski fotoaparat z izmenljivimi objektivi in premičnim zaslonom LCD od 7. marca 2010.



Najboljši ekspertni foto-projektor: Panasonic PT-AE4000
PT-AE4000, drugi Panasonicov izdelek, ki je letos prejel nagrado TIPA, je LCD-projektor za domači kino s polno visoko ločljivostjo, zasnovan, da zadovolji tudi najzahtevnejše ljubitelje domačega kina, kot tudi avdio-video profesionalce. Novi projektor je opremljen s Panasonicovim novim optičnim sistemom in zmore prikazati slike v ločljivosti 1.080p (1.920 x 1.080 slikovnih točk) z izjemno jasnostjo, svetlostjo 1.600 lumnov in kontrastnim razmerjem 80.000:1, ponaša pa se tudi s tehnologijo za odpravljanje zameglitev, 100-Hz inteligentnim ustvarjanjem slik (100Hz Intelligent Frame Creation).


PT-AE4000 predstavlja naslednjo fazo v evoluciji svojega nagrajenega predhodnika - tudi model PT-AE3000 so uporabniki domačega kina izjemno dobro ocenili, zaradi visoke kakovosti slike, uglašene v Hollywoodu. Edinstvena Panasonicova tehnologija pomnilnika objektiva (Lens Memory 2) si zapomni do šest nastavitev zooma in izostritve, z novo zmogljivostjo projektorja PT-AE4000 za zaznavanje razmerja slike pa je mogoče nastaviti tudi samodejni preklop med prikazom vsebin v razmerju 16:9 in 2,35:1.

»Panasonicov projektor PT-AE4000 zmore prikazati izjemno ostre slike v polni visoki ločljivosti 1.080p, s svetlostjo 1600 lumnov in kontrastnim razmerjem 100.000:1, ponaša pa se tudi s tehnologijo za odpravljanje zameglitev, 100-Hz inteligentnim ustvarjanjem slik. Ljubitelji domačega kina lahko zdaj izkoristijo široko razmerje zaslona 2,35:1, ki odpravlja vprašanje kinematografske projekcije in trgu proizvodov za domačo rabo zagotavlja izvorno kakovost slike, kakršno so si zamislili filmski in televizijski ustvarjalci,« je še dodal predstavnik žirije združenja TIPA.

Združenje evropskih fotografskih in video revij (TIPA), ustanovljeno leta 1991, je neodvisno združenje novinarjev s področja potrošniške elektronike, ki zastopa štirinajst držav iz Evrope, Južne Afrike in Združenih držav Amerike. Uredniki fotografskih revij članic so se aprila sestali v New Yorku, da bi glasovali za najboljše izdelke na področju fotografije in upodabljanja, ki jih je panoga predstavila trgu v minulem letu. Priznanja TIPA nagrajujejo posamezne izdelke zaradi njihove vrhunske kakovosti, zmogljivosti in vrednosti, ter izpostavljajo najboljše izdelke v posamezni kategoriji. Za več informacij o združenju TIPA obiščite spletno mesto organizacije, http://www.tipa.com/english/index.php.

O Panasonicu
Podjetje Panasonic Corporation je vodilni svetovni razvijalec in proizvajalec elektronskih izdelkov za široke potrošniške, poslovne in industrijske potrebe. Podjetje, ki ima sedež v Osaki, na Japonskem, je v poslovnem letu, ki se je zaključilo 31. marca 2009, zabeležilo 7,77 trilijona jenov (62,6 milijona evrov) konsolidiranih čistih prihodkov od prodaje. Delnice podjetja kotirajo na borzah v Tokiu, Osaki, Nagoji in New Yorku (NYSE: PC). Za več informacij o podjetju in znamki Panasonic obiščite spletno mesto podjetja na naslovu http://panasonic.net/.


Več informacij:
Jure Snoj
Consultant
Grayling

Mala ulica 8
1000 Ljubljana
Slovenija
M: +386 40 905 377
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
S: www.grayling.com