Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
LUMIX G2 je najnovejši dodatek LUMIX G seriji, ki v razred prinaša novo pridobitev - zaslon na dotik. LUMIX G10 vsebuje velik in svetel 460.000 točkovni 3.0 palčni inteligentni LCD zaslon ter 202.000 točkovno 1.04x iskalo, na katerem se spremembe nastavitev vidi že pred slikanjem.




Novi LUMIX DMC-G2 z zaslonom na dotik
Panasonic je napovedal novi model Lumix DMC-G2, ki bo prvi fotoaparat z izmenljivimi objektivi na trgu z zaslonom na dotik.



LUMIX G2 je najnovejši dodatek LUMIX G seriji, ki v razred prinaša novo pridobitev - zaslon na dotik. Z dotikom na LCD lahko uporabnik nastavi avto-fokus  tudi med spuščanjem zaslonke. Hiter in natančen avto-fokus deluje odlično v navezavi z zaslonom na dotik, kar omogoča enostavno in udobno fotografiranje. Za brskanje in pregledovanje fotografij zadošča, da  uporabnik povleče s prstom prek fotografije ali  pa pritisne na sličico (thumbnail) in s tem poveča sliko na celoten zaslon.

LUMIX G2 ima dvojno iskalo - prvo je 460.000 točkovni inteligentni LCD zaslon, ki meri po diagonali 3 palce in je vrtljiv, drugo iskalo pa je 1.440.000 točkovno 1.4. kratno. Večje, visoko resolucijsko LCD z širokim vidnim kotom se lahko vodoravno obrača za 180 stopinj, navpično pa za 270 stopinj. Ta premični LCD s funkcijami na dotik omogoča sila preprosto opazovanje in uporabo fotoaparata.

LUMIX G2 snema visoko-kakovostne videe pri resoluciji 1280 x 720 v AVCHD Lite formatu, ter v M-JPEG formatu.

LUMIX G2 vsebuje funkcijo »My Color«, ki nudi sedem različnih efektov: Expressive, Retro, Pure, Elegant, Monochrome, Dynamic Art ter Silhoutte. Seveda pa je na voljo ostal tudi ročni način, ki uporabnikom omogoča, da sami nastavijo barvo, svetlost in stopnjo nasičenosti.

LUMIX DMC-G2 se ponaša z iA funkcijo (Intelligent Auto) - to je nabor tehnologij, ki skrbijo za avtomatsko delovanje in nastavitve fotoaparata.

Zajeta vsebina se shranjuje na SD ali pa SDCH spominsko kartico, katero je moč vstaviti tudi v Panasonicov TV model VIERA HDTV ali pa v Panasonicov DIGA Blu-ray predvajalnik.

DMC-G10
LUMIX G10 vsebuje velik in svetel 460.000 točkovni 3.0 palčni inteligentni LCD zaslon ter 202.000 točkovno 1.04x iskalo, na katerem se spremembe nastavitev vidi že pred slikanjem. Tako imenovan pogled v živo »Live View Finder« ohranja funkcionalnost optičnega iskala, poleg tega pa prikazuje tudi dodatne informacije o fotoaparatu. Live MOS senzor prikazuje 60 sličic na sekundo, signale pa prejema direktno od slikovnega tipala, nato pa jih v realnem času posreduje LCD-ju. Oba, tako »pogled v živo« kot tudi LCD zaslon, poskrbita za približno 100% pokritost vidnega polja.



Funkcija iA (Intelligent Auto), ki je popularna tako pri Lumix modelih, kot tudi pri kompaktnih digitalnih fotoaparatih, podpira preprosto slikanje z avtomatsko optimizacijo glede na razmere, tako pri slikanju kot tudi pri snemanju videov. S pritiskom na gumb iA lahko to funkcijo vključimo preprosto in hitro.  Z AF sledenjem pa se lahko LUMIX G10 osredotoči na izbrano točko in jo ohranja v fokusu, tudi če se le ta premika. Ta funkcija poskrbi za to, da postane snemanje lepih in čistih slik kar naenkrat povsem preprosta stvar. Funkcija, ki skrbi za prepoznavo obrazov si zapomni različne obraze in poskrbi za primerno izostritev in osvetlitev pri vsakem človeku posebej.

Poleg omenjenih naprednih funkcij,  je iA način podedoval tudi osnovne značilnosti predhodnikov, ki jih uporabniki potrebujejo. Ena od teh je MEGA O.I.S., ki preprečuje megljenje slike zaradi tresenja rok. Druga taka pa je na primer Intelligent ISO Control, ki zmanjšuje megljenje slik ob premikanju. To stori tako, da spremeni stopnjo ISO občutljivosti, če se objekt ali subjekt na sliki premakne takrat ko ravno slikamo.   

LUMIX G10 vsebuje tudi funkcijo My Color, ki prinaša sedem različnih nastavitvenih načinov. Fotoaparat pa snema tudi videe in uporabniki lahko izbirajo med različnimi barvnimi shemami in kontrasti.

LUMIX G VARIO 14-42mm / F3.5-5.6 ASPH. / MEGA O.I.S. objektiv
Nov ultra-kompakten in lahek LUMIX G VARIO 14-42mm / F3.5-5.6 ASPH. / MEGA O.I.S objektiv ponuja vsestranski spekter povečave 14-42mm, ki je primeren za vrsto različnih scen: od dinamične pokrajine do portreta. Sistem objektiva omogoča odličen kontrast prek celotnega spektra povečave. Vsebuje pa tudi asferično lečo, ki izboljšuje optično zmogljivost s tem da minimizira distorzijo. Objektiv ima še notranji sistem ostrenja, ki ga poganja koračni motor.


O podjetju Panasonic
Panasonic Corporation je vodilno svetovno podjetje na področju razvoja in izdelave elektronskih produktov za širok spekter potrošniških, poslovnih in industrijskih potreb. Podjetje ima sedež v Osaki na Japonskem. V poslovnem letu 2008, ki se je končalo 31. marca 2009, je konsolidirana neto prodaja podjetja znašala 58 milijard EUR (78.4 milijard USD). Delnice podjetja kotirajo na borzi v Tokiu, Osaki, Nagoyi in New Yorku (NYSE oznaka: PC). Za več informacij o podjetju Panasonic in njegovih izdelkih, obiščite spletno stran podjetja na http://panasonic.net/.

Več informacij:
Jure Snoj
Consultant Grayling

Mala ulica 8
1000 Ljubljana
Slovenija
M: +386 40 905 377
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
S: www.grayling.com