Photokina: Letni ciklus, nov termin in nove teme

20170620 Photokina
Photokina, strokovni sejem na temo fotografije in videa, bo odslej potekal z letnim organizacijskim ciklom. V letu 2019 ne bo več septembra, temveč maja.
Photokina, strokovni sejem na temo fotografije in videa, je reorganizirana. Od leta 2018 dalje bo zaradi vse hitrejših razvojnih sprememb potekala z letnim organizacijskim ciklom. V letu 2019 je termin s tradicionalnega septembra prestavljen na maj. Poleg fotografskih in video rešitev bo sejem vključeval tudi sorodne povezane tehnologije: strojno opremo, programsko opremo in storitve.

Organizator se zaveda, da nenehen in hiter razvoj digitalnih tehnologij dnevno ponuja več novih poslovnih možnosti in s tem potencial za rast poslovanja. Zato bo sejem odslej vključeval vse več inovativnih poslovnih praks oziroma študij, razstav dejanskih aplikacij, tudi storitvenih ponudb.

Ene novejših in zanimivejših tem upodabljanja oziroma zajemanja bodo zagotovo navidezna in razširjena realnost (Virtual und Augmented Reality), poslovanje v oblaku, inteligentno prepoznavanje slikovnih motivov, holografija, izdelava računalniških grafik in še in še. Poudarek bo na predstavitvah različnih tovrstnih programskih rešitvah, tudi mobilnih. Prihajajoča Photokina naj bila celostno inovativna sejemska platforma.

Več informacij na www.photokina.com.