Nova Canonova DSLR-ja in objektiv

20170217 canon eos 77d in eos 800d
Kakovost je kralj z novima Canonovima DSLR-jema in objektivom – EOS 77D in EOS 800D.
Canon je predstavil nova fotoaparata DSLR v svoji seriji EOS – EOS 77D in EOS 800D. EOS 77D, ki združuje vodilne tehnologije za upodabljanje, vključno s tipalom APS-C CMOS z ločljivostjo 24,2 milijona točk in procesorjem DIGIC 7, nudi vrhunsko zmogljivost in popoln nadzor ter je primeren, če želite nadgraditi svojo opremo in izboljšati svoje fotografske spretnosti. EOS 800D pa je odličen, če želite začeti svoje potovanje z DSLR-jem. Poleg fotoaparatov je Canon predstavil tudi objektiv EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM – najmanjši[1] nezložljiv objektiv za DSLR-je v tem razponu goriščnice – ter daljinski upravljalnik BR-E1, ki je popoln za oddaljeni zajem posnetkov pri oddaljenosti od fotoaparata do 5 metrov.

Kakovost, podrobnosti in hitrost
Z isto tehnologijo tipal, kot je v EOS-u 80D, in s Canonovim najnovejšim procesorjem DIGIC 7 oba fotoaparata zajemata prizore z impresivno kakovostjo, z bogatejšimi podrobnostmi, obenem pa sta dovolj hitra, da zagotavljata kristalno jasne posnetke. Odlikuje ju najhitrejše samodejno ostrenje na svetu z uporabo načina[2] Live View pri neverjetni hitrosti 0,03 sekunde, zaradi česar omogočata izjemno ostro natančnost. Z zmogljivostjo fotografiranja s hitrostjo 6 posnetkov na sekundo je mogoče preprosto zajeti tudi hitro premikajoče se subjekte.

Za posnetke pri šibki svetlobi od sončnega vzhoda do zahoda omogočata fotoaparata fotografiranje do ISO 25.600 – razširljivo do 51.200 – in zajameta vsak prizor brez težav. Pri nekaterih posnetkih so podrobnosti izredno pomembne in s sistemom samodejnega ostrenja s 45 križnimi točkami fotoaparata ostrita hitro, natančno sledita premikajočim se subjektom ter nudita zajem kot britev ostrih posnetkov. Oba fotoaparata vključujeta 7560-točkovno merilno tipalo RGB+IR, ki odkriva drobne podrobnosti, kot je ton kože, in nudi natančno osvetlitev.

Izkusite Hollywood
Z možnostjo zajema hitro premikajočih se subjektov v ločljivosti Full HD 60p in z načinom HDR Movie Shooting lahko zajamete izjemne podrobnosti in tekoče gibanje tako v filmih kot na fotografijah. Bodisi gre za safari, šport bodisi poletne prizore na plaži, tehnologija Dual Pixel CMOS AF sledi subjektom v gibanju in ostri tekoče, kar zagotavlja rezultate profesionalnega videza. Za snemanje filmov v gibanju 5-osni digitalni stabilizator slike zgladi premike fotoaparata, kadar snemate filme iz roke.

Da bo fotoaparat zares vaš, nudi EOS 77D popoln nadzor z dvojnim nadzornim gumbom, ki omogoča prilagajanje nastavitev, kot sta zaslonka in hitrost zaklopa, ter zaslon LCD na vrhu, ki vam pomaga, da vidite vse nastavitve. Manj izkušenim fotografom je namenjen vmesnik EOS-a 800D, ki uporabnika nauči, kako delujejo nastavitve fotoaparata med fotografiranjem, ter pomaga pri razvoju njegovih fotografskih spretnosti.

Fotografirajte, povežite se, delite
Zahvaljujoč povezljivosti NFC in brezžični povezavi, lahko preprosto delite fotografije in filme z združljivimi pametnimi napravami ali s Canon Connect Stationom, preden jih uredite in delite s svetom. Za stalno povezavo lahko vklopite tehnologijo Bluetooth in pregledujete fotografije, ne da bi morali vzeti fotoaparat iz torbe, ali ga upravljate oddaljeno prek pametne naprave ali novega daljinskega upravljalnika BR-E1.

Razširite svoj fotografski nabor
Novi objektiv EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM je popoln za začetek in dopolnjuje vsestranski DSLR z zmogljivostjo fotografiranja različnih motivov, od pokrajine do portretov. Objektiv, najmanjši1 v svojem razredu, je opremljen s 4-stopenjskim stabilizatorjem slike za stabilne posnetke pri šibki svetlobi ali posnetke z močno povečavo ter okroglo zaslonko s sedmimi lopaticami za prijetno zameglitev ozadja pri portretih. Pri snemanju videa je Servo AF s skoraj neslišnim sistemom samodejnega ostrenja objektiva STM popoln za ostrenje brez motečih zvokov.

EOS 77D – ključne lastnosti:
 • Instinktiven nadzor
 • Ločljivost 24,2 milijona točk
 • Za uporabo preprost sistem samodejnega ostrenja s 45 križnimi točkami
 • Brezžični nadzor Bluetooth in deljenje posnetkov s pametnimi napravami
 • Tehnologija Dual Pixel CMOS AF za tekoče, hitro in natančno ostrenje videa

EOS 800D – ključne lastnosti:

 • APS-C velikosti 24,2 milijona točk za kakovost posnetkov DSLR
 • Optično iskalo in zaslon na dotik z možnostjo premikanja
 • Preprosto brezžično deljenje posnetkov z vašimi pametnimi napravami
 • Sistem samodejnega ostrenja s 45 križnimi točkami in najhitrejše2 samodejno ostrenje Live View na svetu
 • Zelo oster video Full HD, ki ga je preprosto snemati

EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM – ključne lastnosti:

 • Vsestranska povečava 18–55 mm
 • Dolžina 61,8 mm in teža zgolj  215 g
 • 4-stopenjski stabilizator slike
 • Samodejno ostrenje STM
 • Vrhunska kakovost posnetkov

Daljinski upravljalnik BR-E1 – ključne lastnosti:

 • Povezava Bluetooth
 • Domet 5 m z vseh strani
 • Nadzorni gumbi, ki jih je preprosto najti
 • Zajem fotografij in filmov
 • Ostrenje in nadzor povečave

###

O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 116 državah in z 19.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje.

Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canonova korporativna filozofija je Kyosei - »Živeti in delati skupaj za splošno dobro«. V regiji EMEA Canon Europe stremi k trajnostnemu poslovanju, osredotoča se na zmanjšanje svojega vpliva na okolje in z uporabo Canonovih izdelkov, rešitev in storitev pomaga strankam pri zmanjševanju njihovega. Canon je pridobil globalni certifikat ISO 14001, ki dokazuje upoštevanje vrhunskega okoljskega standarda.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d. o. o.
Canon Adria d. o. o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje trženja v Sloveniji in na Hrvaškem ter tehnične podpore za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Več informacij o podjetju Canon Adria je na voljo na: www.canon.si


[1] Med nezložljivimi objektivi 18–55 mm za DSLR-je, kot velja februarja 2017 glede na Canonovo raziskavo

[2] Med zamenljivimi objektivi za digitalne fotoaparate s tipali velikosti APS-C, ki ostrijo z zaznavanjem faznih razlik svetlobe, kot velja za 14. februar 2017, temelječ na Canonovi raziskavi. Merjeno z uporabo smernic, skladnih s CIPA, in z internimi merilnimi metodami z objektivom EF-S18-55mm F4-5.6 IS STM, nameščenim in nastavljenim pri 55 mm z uporabo 1-točkovnega samodejnega ostrenja z izbrano središčno točko, en posnetek v načinih AF, Live View in Manual, EV12 (ISO 100 pri sobni temperaturi).