Canon predstavil foto- in video-novosti

20170105 canon novosti januar 2017
Canon predstavil PowerShot G9 X Mark II, nove kompaktne fotoaparate IXUS 185, IXUS 190 in PowerShot SX430 IS ter nove video kamere serije LEGRIA HF.
Canon je napovedal več novosti v svojih linijah izdelkov – svojo priznano serijo PowerShot G je osvežil z izjemno tankim, zmogljivim žepnim PowerShotom G9 X Mark II; predstavil je kompaktne fotoaparate IXUS 185 in IXUS 190, ki sta najtanjša modela IXUS doslej, ter PowerShot SX430 IS, majhen hibridni fotoaparat s super povečavo. Poleg tega pa je Canon posodobil tudi serijo LEGRIA HF s predstavitvijo modelov LEGRIA HF R806, LEGRIA HF R86 in LEGRIA HF R88.

Moč, zmogljivost, natančnost
PowerShot G9 X Mark II nudi izjemno hitro neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo do 8,2 posnetka na sekundo, veliko tipalo vrste 1.0 z ločljivostjo 20,1 milijona točk ter Canonov procesor DIGIC 7. S procesorjem DIGIC 7 in tipalom CMOS v svojem jedru nudi PowerShot G9 X Mark II bistveno izboljšano zmogljivost in visokokakovostne rezultate. Tehnologija stabilizacije slike Dual sensing nudi 3,5-stopenjsko popravljanje z uporabo vzporedne obdelave stabilizacije, kar je popolno za fotografiranje na poti in za stabilne posnetke, tudi ko vaša roka ni najbolj mirna. Za zajem spontanih trenutkov – od fotografiranja živali do uličnih umetnikov – stalno neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo 8,2 posnetka na sekundo v kombinaciji z 0,14-sekundnim samodejnim ostrenjem zagotavlja, da ste vedno pripravljeni na akcijo. PowerShot G9 X Mark II, ki tehta le 206 gramov in je 25 odstotkov tanjši od PowerShota G7 X Mark II, je opremljen s 3-kratno optično povečavo in 28 mm širokokotnim objektivom, primernim za osupljive portrete in čudovite panoramske posnetke.

Tipalo občutno zmanjša šum in izboljša dinamični razpon za dosledno zmogljivost tako podnevi kot ponoči, medtem ko objektiv f/2.0 spusti v fotoaparat več svetlobe, zaradi česar lahko zmanjšate ISO ali povečate hitrost zaklopa ter ustvarite čudovite fotografije z zamegljenim ozadjem. Za zamegljenost zaradi gibanja med zajemom premikajočih se objektov novi filter Auto ND omeji svetlobo, ki doseže zaklop, kar vam omogoči uporabo daljših časov zaklopa brez preosvetlitve. Več informacij o PowerShotu G9 X Mark II je na voljo tukaj.

Moč kakovosti in povečave, v vašem žepu
Kompaktni fotoaparati IXUS 185, IXUS 190 in PowerShot SX430 IS zajemajo posnetke z impresivno kakovostjo 20 milijonov točk ter filme z ločljivostjo HD 720p z zmogljivo optično povečavo, ki vam omogoča, da približate podrobnosti. Modela IXUS 185 in IXUS 190 odlikuje 10-kratna optična povečava, ki se zloži v ohišje, medtem ko digitalni ZoomPlus podvoji razpon povečave, kar je kot nalašč za težko dostopne posnetke pri še vedno polni ločljivosti. Za zajem resnično oddaljenih prizorov poskrbi 45-kratna optična povečava PowerShota SX430 IS, ki vas postavi v središče dogajanja. 90-kratni ZoomPlus pa vas pripelje še bližje.

Nova IXUS-ova funkcija Easy Auto samodejno izbere najboljše nastavitve fotoaparata za vas in zaklene gumbe ter vam tako pomaga izogniti se nehotenim pritiskom. Za dodatno preprostost uporabe funkcija Auto Zoom pametno izbere kadriranje tako pri fotografijah kot filmih, odvisno od števila oseb na posnetku. Več informacij o modelih IXUS 185, IXUS 190 in PowerShot SX430 IS je na voljo tukaj.

Ustvarjalne funkcije z vodilnimi tehnologijami
Novosti v seriji video kamer LEGRIA HF – LEGRIA HF R806, LEGRIA HF R86 in LEGRIA HF R88 – ohranjajo značilnosti svojih predhodnikov in dodajajo še več ustvarjalnega nadzora, vključno s prilagodljivimi učinki počasnega in hitrega gibanja ter z izboljšano zmogljivostjo v pogojih s šibko svetlobo za jasne in barvite filme.

Vse tri video kamere nudijo možnost spreminjanja hitrosti snemanja med samim snemanjem z novim učinkom Flexible. Prav tako lahko preprosto dodate komične ali dramatične učinke. Za zagotavljanje naravnih in dobro osvetljenih posnetkov je način Highlight Priority podprt z izboljšano funkcijo Backlight Correction, ki jo je zdaj mogoče izbrati neposredno pri snemanju. Kombinacija teh dveh nastavitev pomaga video kameri analizirati prizor, kar zagotavlja, da so zajete vse podrobnosti, kontrast med svetlobo in temo je oster, celo pri svetlih prizorih.

Celotna serija LEGRIA HF je opremljena z zmogljivim stabilizatorjem slike Intelligent IS s 5-točkovno stabilizacijo, ki pomaga uravnati kakršenkoli premik kamere, celo pri visokih povečavah. Oddaljene podrobnosti je mogoče približati z 32-kratno optično povečavo, impresivna 57-kratna napredna povečava (Advanced Zoom) in zanesljiv Auto Zoom Framing Assist pa vam pomagata, da ne boste nikoli zamudili posnetka. Več informacij o video kamerah LEGRIA HF R806, LEGRIA HF R86 in LEGRIA HF R88 je na voljo tukaj.

###

O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 116 državah in z 19.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje.

Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canonova korporativna filozofija je Kyosei - »Živeti in delati skupaj za splošno dobro«. V regiji EMEA Canon Europe stremi k trajnostnemu poslovanju, osredotoča se na zmanjšanje svojega vpliva na okolje in z uporabo Canonovih izdelkov, rešitev in storitev pomaga strankam pri zmanjševanju njihovega. Canon je pridobil globalni certifikat ISO 14001, ki dokazuje upoštevanje vrhunskega okoljskega standarda.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d. o. o.
Canon Adria d. o. o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje trženja v Sloveniji in na Hrvaškem ter tehnične podpore za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Več informacij o podjetju Canon Adria je na voljo na: www.canon.si.