Novi vrhunski brezzrcalni fotoaparat iz Canona

20160921 canon eos m5
Majhno ohišje, velika zmogljivost – EOS M5, novi vrhunski brezzrcalni fotoaparat iz Canona.
Canon je predstavil nov brezzrcalni fotoaparat EOS M – EOS M5, pri katerem je združil visoko zmogljivost fotoaparatov DSLR s prenosnim udobjem kompaktnih fotoaparatov. Prvi fotoaparat EOS s Canonovim procesorjem DIGIC 7 je poln najboljših tehnologij za upodabljanje, vključno s tipalom APS-C CMOS ločljivosti 24,2 milijona točk in sistemom za samodejno ostrenje Dual Pixel CMOS za ostre in natančne fotografije ter dinamične kinematografske videoposnetke. Kot popolni kompaktni sopotnik za najbolj zahtevne fotografe ali kot alternativa fotoaparatom DSLR srednjega razreda, je EOS M5 mejnik v Canonovi brezzrcalni ponudbi.

Canon je predstavil tudi EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM, popoln objektiv za vse priložnosti, namenjen fotoaparatom EOS M, ki ga odlikuje vsestranska 8,3-kratna optična povečava in štiristopenjski stabilizator slike za ostre posnetke iz roke. Objektiv s težo samo 300 gramov nudi visoko zmogljivost v majhnem ohišju, kar je kot nalašč za prenašanje, ko fotografirate vse, kar vidite.

Moč, natančnost in zmogljivost
EOS M5 čudovito zajame barvne odtenke in krhkost svetlobe, zahvaljujoč procesorju DIGIC 7, ki nudi zmogljivejšo moč obdelave slike za manj šuma, več podrobnosti in bogatejše tone. V kombinaciji s sistemom Dual Pixel CMOS AF je mogoče zamrzniti spontane trenutke s hitrostmi samodejnega ostrenja in natančnostjo na ravni fotoaparatov DSLR, ob tem pa napredno prepoznavanje in sledenje subjektom, ki ga omogoča DIGIC 7, fotoaparatu pomaga ohraniti nadzor nad subjektom dlje časa in bolj natančno tako pri videoposnetkih kot fotografijah. Z izboljšano jasnostjo in zmogljivostjo DICIG 7 nudi najboljšo fotografsko izkušnjo, ko ste na družinskih počitnicah ali ko pri profesionalnem fotografiranju iščete posnetek, ki bo izstopal.

S tipalom ločljivosti 24,2 milijona točk je mogoče enostavno fotografirati svetle trenutke, od poletnih dni do od zadaj osvetljenih subjektov, saj vključuje mikro leče brez razmika za največjo površino tipala, kar poveča svetlobno občutljivost točk, hkrati pa je fotoaparat manj dovzeten za digitalni šum. Tipalo, ki vključuje podobne tehnologije, kot so na voljo pri priznani seriji EOS 80D, prav tako izboljša dinamični razpon in urejevalno širino za čudovite sence in kontraste. Za trenutke, kjer je potrebna plitka globinska ostrina, recimo pri portretni fotografiji ali pri trenutkih ustvarjalnega izražanja, veliko tipalo APS-C fotoaparata EOS M5 omogoči, da učinek izstopa in da ga je preprosto doseči. Ne glede na to, ali gre za poigravanje s svetlobo ali preprosto za fotografiranje v nenavadnih pogojih, je z možnostjo izbire vrednosti ISO do velikanske 25.600 brez potrebe po razširitvi EOS M5 fotoaparat za edinstvene fotografije z dobro kompozicijo.

Če lahko nadzorujete nastavitve glede na svoje potrebe, subjektov ne morete vedno nadzorovati. Od živali v gibanju do trenutkov športne odličnosti, EOS M5 oživi v samo eni sekundi in lahko nepretrgoma fotografira s hitrostjo 7 posnetkov na sekundo ali 9 posnetkov na sekundo pri fiksnem samodejnem ostrenju. Videoposnetki Full HD 60p ostanejo mirni tudi takrat, ko vi niste, saj petosna stabilizacija ohranja posnetke mirne celo pri uporabi objektivov brez stabilizacije slike, pri uporabi objektiva, opremljenega s sistemom Dynamic IS, pa je to še izboljšano.

Zasnovan, da je vaš
EOS M5 je od začetka zasnovan, da dela za vas. Vgrajeno veliko elektronsko iskalo je postavljeno središčno za omogočanje rokovanja, podobnega tistemu pri fotoaparatih DSLR, hkrati pa nudi tudi visoko ločljivost in hitro osveževanje pri 120 posnetkih na sekundo za največje udobje. Pri uporabi iskala je mogoče na dotik občutljivi zaslon LCD – vaš portal do vseh nastavitev – spremeniti v ploščico, občutljivo na dotik, na kateri lahko s palcem spreminjate točko ali področje samodejnega ostrenja ali oponašate delovanje večkrmilne upravljalne palice pri fotoaparatih DSLR. Za popoln nadzor ima premijsko obdelano ohišje več prilagodljivih zunanjih gumbov, vključno z novim vrtljivim gumbom za enostaven nadzor osvetlitve s palcem. Za resnično vsestranskost je mogoče EOS M5 uporabiti z več kot 80 objektivi EF z vmesnikom Mount Adapter EF-EOS M brez izgub pri zmogljivosti ali kakovosti.

Povežite se in ostanite povezani
Ob povezljivosti Wi-Fi in NFC nudi EOS M5 tudi povezovanje Bluetooth, ki zagotavlja stalno povezavo med vašim pametnim telefonom in fotoaparatom. Od tam si lahko ogledate in prenesete fotografije, ne da bi vzeli fotoaparat iz torbe, saj samodejno preklopi na povezovanje Wi-Fi, če je to potrebno. S to funkcijo lahko svoj pametni telefon spremenite tudi v preprost, energijsko varčen daljinski upravljalnik za dolgotrajno fotografiranje na daljavo ali za zajem motivov, ki zahtevajo hitro proženje zaslonke, kot so fotografije divjine.

Popolna kakovost pri vsakem motivu – EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM
EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM je vsestranski objektiv z 8,3-kratno optično povečavo, ki vam nudi svobodo za široke ali bližnje posnetke brez potrebe po menjavi objektiva. Štiristopenjski stabilizator slike zmanjša tresljaje fotoaparata na najnižjo možno raven pri šibki svetlobi – celo pri fotografiranju iz roke –, kar je odlično za fotografiranje mestnih pokrajin ali festivalske zabave. Dynamic IS zagotavlja posnetke brez tresljajev na poti in deluje brez težav s petosno digitalno stabilizacijo, vgrajeno v fotoaparat EOS 5M, s čimer je vsak posnetek oster in jasen. Z drugimi funkcijami objektiva, vključno s tehnologijo STM Motor za skoraj neslišno ostrenje in krožno zaslonko s 7 lamelami, je EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM resnično vsestranski objektiv, ki vas ne bo pustil na cedilu.

EOS M5 – ključne lastnosti:
  • Kakovost EOS brez kompromisov v resnično prenosnem ohišju
  • Poln funkcionalnosti za zajem spontanih trenutkov
  • Odličen za ustvarjalne videe
  • Zmogljivost in prilagodljivost EOS-a
  • Izmenjajte svoje fotografije in videe s svetom – v trenutku

EF-M 18-150MM f/3.5-6.3 IS STM – ključne lastnosti:
  • Vsestranski, vendar zmogljiv objektiv za vsako priložnost
  • Naj bodo vaše fotografije ostre in videi brez tresljajev
  • Gladko in tiho ostrenje pri snemanju videa
  • Popoln sopotnik vašega fotoaparata EOS M
  • Naredite izjemne portrete s čudovito zameglitvijo ozadja

###

O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 116 državah in z 19.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje.

Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canonova korporativna filozofija je Kyosei - »Živeti in delati skupaj za splošno dobro«. V regiji EMEA Canon Europe stremi k trajnostnemu poslovanju, osredotoča se na zmanjšanje svojega vpliva na okolje in z uporabo Canonovih izdelkov, rešitev in storitev pomaga strankam pri zmanjševanju njihovega. Canon je pridobil globalni certifikat ISO 14001, ki dokazuje upoštevanje vrhunskega okoljskega standarda.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d. o. o.
Canon Adria d. o. o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje trženja v Sloveniji in na Hrvaškem ter tehnične podpore za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Več informacij o podjetju Canon Adria je na voljo na: www.canon.si.