Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20160516 canon ef m 28 mm f3.5 macro is stm
Canon predstavil prvi objektiv s samodejnim ostrenjem z vgrajeno bliskavico Macro Lite na svetu[i] - EF-M 28 mm f/3.5 Macro IS STM
Canon je predstavil EF-M 28 mm f/3.5 Macro IS STM, nov makro objektiv za fotoaparate družine EOS M. Majhen in lahek objektiv nudi najboljše makro zmogljivosti doslej in vključuje prvo vgrajeno bliskavico Macro Lite na svetu[ii], ki odpravlja sence in temo. Z najbolj zmogljivo povečavo v svojem razredu, zmožnostjo ostrenja na razdalji le 13 mm in ohišjem, ki tehta samo 130 g, je EF-M 28 mm f/3.5 Macro IS STM tudi najlažji makro objektiv[iii] za kompaktne fotoaparate z zamenljivimi objektivi na svetu. Ne glede na to, ali boste fotografirali svojo najljubšo jed za objavo na Instagramu ali prelepe podrobnosti spomladanske cvetlice, je objektiv popoln za zajem najmanjših podrobnosti in barv.

Namenska bliskavica Macro Lite vam omogoča, da objektiv motivu približate, kolikor je to potrebno, ne da bi se odpovedali svetlobi. Uporablja se jo za osvetlitev majhnih predmetov od blizu, nadzirate pa jo lahko prek stikala, kjer lahko spreminjate moč in smer osvetlitve na eni ali obeh straneh bliskavice Macro Lite ter tako ustvarite dramatično svetlobo. Oblikovana je za odpravljanje senc, ki jih mečeta fotoaparat in objektiv. S pomočjo tega objektiva bodo fotografije, ki prikazujejo blišč in lesket nakita ali prefinjeno teksturo blaga za objavo na modnem blogu, ali celo portreti od blizu postali vredni objave.

Povečajte vsako podrobnost
Za edinstvene posnetke nudi objektiv tako posnetke v naravni velikosti z 1,0-kratno povečavo kot način Super Macro z 1,2-kratno povečavo. Približa vas motivu in vam pomaga zajeti ter povečati tudi najmanjše podrobnosti, saj omogoča ostrenje na razdalji do 13 mm.

Daje vam prilagodljivost prostoročnega fotografiranja brez tresljajev, zahvaljujoč Canonovemu optičnemu stabilizatorju slike, ki zagotavlja ostre in jasne posnetke. Ko ga uporabljate v povezavi s tehnologijo hibridne stabilizacije slike (Hybrid IS), odpravlja tudi tresenje fotoaparata ob fotografiranju pod kotom, ki je običajno vidno pri makro posnetkih.

EF-M 28 mm f/3.5 Macro IS STM je prvi objektiv s samodejnim ostrenjem na svetu, ki je sposoben tako ostrenja do neskončnosti kot pri 1,2-kratni povečavi[iv]. Poleg tega, da nudi izredno zmogljivost pri makro fotografiji, vključuje EF-M 28 mm f/3.5 Macro IS STM tako okroglo zaslonko s sedmimi lopaticami za privlačno zamegljeno ozadje kot tudi 45-milimetrsko goriščnico (enakovredno 35 mm) za vsestranskost, ki vam dopušča zajem portretov in širokokotnih posnetkov na poti, ne da bi morali vmes zamenjati objektiv. Za prelepe, gladke video posnetke skoraj neslišen sistem samodejnega ostrenja objektiva STM poskrbi, da se vam ni treba bati zvočnih motenj, ko izostrite drug motiv in prehajate med prizori.

Da bi lahko v celoti izkoristili visoko hitrost ostrenja pri snemanju video posnetkov na modelih EOS M3 ali EOS M10 z objektivom EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM, bo konec maja na voljo posodobitev strojne programske opreme.

EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM – ključne lastnosti:
  • Ustvarjajte enkratne makro posnetke z edinstveno vgrajeno bliskavico Macro Lite
  • Približajte se motivu in zajemite novo raven podrobnosti
  • Zagotovite si ostre fotografije s hibridnim stabilizatorjem slike (Hybrid IS) in edinstveno zasnovo
  • Kompaktno modno oblikovanje, ki popolno dopolnjuje fotoaparate EOS M
  • Preprosto snemajte brezhibne video posnetke

###

O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 116 državah in z 19.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje.

Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canonova korporativna filozofija je Kyosei - »Živeti in delati skupaj za splošno dobro«. V regiji EMEA Canon Europe stremi k trajnostnemu poslovanju, osredotoča se na zmanjšanje svojega vpliva na okolje in z uporabo Canonovih izdelkov, rešitev in storitev pomaga strankam pri zmanjševanju njihovega. Canon je pridobil globalni certifikat ISO 14001, ki dokazuje upoštevanje vrhunskega okoljskega standarda.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d. o. o.
Canon Adria d. o. o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje trženja v Sloveniji in na Hrvaškem ter tehnične podpore za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Več informacij o podjetju Canon Adria je na voljo na: www.canon.si.


[i]Med zamenljivimi objektivi za fotoaparate (zrcalno-refleksne in kompaktne brez zrcala) s samodejnim ostrenjem. Podatek iz maja 2016, na podlagi Canonovih raziskav.
[ii] Med zamenljivimi objektivi za fotoaparate (zrcalno-refleksne in kompaktne brez zrcala) s samodejnim ostrenjem. Podatek iz maja 2016, na podlagi Canonovih raziskav.
[iii] Med zamenljivimi makro objektivi za fotoaparate (zrcalno-refleksne in kompaktne brez zrcala). Podatek iz maja 2016, na podlagi Canonovih raziskav.
[iv] Med zamenljivimi objektivi za fotoaparate (zrcalno-refleksne in kompaktne brez zrcala) s samodejnim ostrenjem. Podatek iz maja 2016, na podlagi Canonovih raziskav.