Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20151015 powershot g5 x g9 x
Vrhunska kakovost, napredni nadzor: Canon predstavil PowerShot G5 X in PowerShot G9 X.
Canon je z novima modeloma – PowerShot G5 X in PowerShot G9 X – razširil svojo serijo prestižnih fotoaparatov PowerShot G. Oba modela nudita brezkompromisno kakovost slik ter izjemno hitrost in zmogljivost, ki jo zagotavlja kombinacija od zadaj osvetljenega tipala CMOS z ločljivostjo 20,2 milijona točk vrste 1.0 in procesorja DIGIC 6 – v čudovito kompaktnem, žepnem ohišju.

PowerShot G5 X je popoln sopotnik resnih fotografskih navdušencev, ki si želijo profesionalno raven nadzora in kakovosti, kot ju nudijo fotoaparati DSLR, PowerShot G9 X pa je primeren za tiste, ki želijo sprostiti svojo ustvarjalnost z vrhunskim žepnim fotoaparatom, ki omogoča zajem spontanih trenutkov.

Zmogljivost žepnega formata za osupljive fotografije
24 mm širokokotni, svetlobno izjemno močan objektiv f/1.8-2.8 s 4,2-kratno povečavo in z zaslonko z devetimi lopaticami omogoča zajem osupljivih posnetkov s čudovito zamegljenim ozadjem in bokehom, od posnetkov pokrajine do posnetkov od blizu. PowerShot G9 X pa je opremljen z 28 mm širokokotnim objektivom s zaslonko f/2-4.9 in s 3-kratno optično povečavo, kar omogoča zajem ostrih posnetkov z veliko podrobnostmi, tudi v gibanju ali v pogojih z manj svetlobe.

Intuitivni nadzor, brezčasno oblikovanje
PowerShot G5 X omogoča uporabnikom raziskovanje večjega števila fotografskih lastnosti in nastavitev, vse v praktičnem kompaktnem ohišju. Za naprednejše fotografe je v PowerShotu G5 X na voljo osrednje elektronsko iskalo OLED visoke ločljivosti, ki omogoča rokovanje, podobno kot pri DSLR-jih, nudi največje udobje med fotografiranjem in je primerno za fotografe, ki želijo ves čas spremljati fotografirani prizor. Bodisi na sprehodu po mestu od blizu fotografirate arhitekturo bodisi fotografirate obširne planjave na podeželju, zaslon na dotik PowerShota G5 X, ki se nagiba v različne smeri, omogoča zajem edinstvenih posnetkov iz različnih edinstvenih kotov.

PowerShot G9 X nudi uporabnikom vse lastnosti, ki jih potrebujejo za izražanje ustvarjalnosti in zajem nepredvidenih trenutkov. Je 25 odstotkov tanjši kot G7 X ter tako še bolj kompakten in popolnoma primeren za fotografe, ki si želijo vrhunsko kakovost fotografij tudi pri fotografiranju na poti. Intuitiven in velik, 3-palčni zaslon na dotik visoke ločljivosti omogoča preprost, ustvarjalen nadzor z dotikom prsta ter preprost dostop do nastavitev in funkcij fotoaparata v stilsko oblikovanem lahkem ohišju. Pri obeh modelih je mogoče hitro vključiti obroček za nadzor objektiva, s katerim je mogoče upravljati različne fotografske funkcije, vključno z zaslonko in hitrostjo zaklopa.

Naj postanejo prijatelji in sorodniki igralska zasedba vašega naslednjega filma
S PowerShotom G5 X in PowerShotom G9 X postanite nadobuden video snemalec – sprostite svojo ustvarjalnost z načinom Manual Movie in zajemite filme v izjemni kakovosti Full HD, posnete s hitrostjo 60 slik na sekundo, ter s popolnim nadzorom zaslonke, hitrosti zaklopa in občutljivosti ISO. Za stabilne posnetke, bodisi jih snemate med tekom bodisi v mirujočem stanju, vključujeta oba fotoaparata 5-točkovni napredni dinamični stabilizator slike. Tisti, ki bi radi imeli še več nadzora, lahko z uporabo funkcije poudarjenega ročnega ostrenja dosežejo popolno ostrino, prek zaslona na dotik ustvarijo kinematografske prehode ostrine in posnamejo svoj video z različnim številom posnetkov na sekundo.

Delite svojo ustvarjalnost
Modela PowerShot G5 X in PowerShot G9 X odlikuje množica naprednih ustvarjalnih načinov in funkcij povezovanja, kar vam omogoča, da izrazite svojo ustvarjalnost – bodisi fotografirate zvezdnato nočno nebo z izboljšanim načinom Star bodisi samodejno dodajate retro filtre s pritiskom na sprožilec z načinom Creative Shot. Možnost oddaljenega fotografiranja prek brezžične povezave vam omogoča popoln ročni nadzor ključnih funkcij fotoaparata iz vaše pametne naprave in vam zagotavlja svobodo pri raziskovanju bolj ustvarjalnih nastavitev fotografiranja. Vgrajeni brezžična povezava in povezljivost Dynamic NFC omogočata preprost prenos vaših fotografij in filmov na vašo pametno napravo in deljenje le-teh neposredno na družabnih omrežjih. Mogoče je celo varnostno shranjevanje fotografij v storitve v oblaku, kot sta irista in Google Drive, neposredno iz fotoaparata, tako da dragoceni spomini ne bodo nikoli izgubljeni.

PowerShot G5 X – ključne lastnosti:
  • Vrhunska kakovost posnetkov in rokovanje kot s fotoaparati DSLR
  • Delite svojo ustvarjalnost s svetom – nemudoma
  • Izrazite svojo ustvarjalnost z napredno hitrostjo in nadzorom
  • Ustvarite privlačne filme v osupljivi ločljivosti Full HD
  • Profesionalna orodja za podporo vašemu ustvarjalnemu stilu

PowerShot G9 X – ključne lastnosti:

  • Tanek, žepni fotoaparat z vrhunsko kakovostjo posnetkov
  • Delite svojo ustvarjalnost s svetom – nemudoma
  • Narejen za spontanost in ustvarjalnost
  • Ustvarite privlačne filme v osupljivi ločljivosti Full HD
  • Čudovito preprost nadzor

###

O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 116 državah in z več kot 17.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canonova korporativna filozofija je Kyosei - »Živeti in delati skupaj za splošno dobro«. V regiji EMEA Canon Europe stremi k trajnostnemu poslovanju, osredotoča se na zmanjšanje svojega vpliva na okolje in z uporabo Canonovih izdelkov, rešitev in storitev pomaga strankam pri zmanjševanju njihovega. Canon je pridobil globalni certifikat ISO 14001, ki dokazuje upoštevanje vrhunskega okoljskega standarda.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d. o. o.
Canon Adria d. o. o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje trženja v Sloveniji in na Hrvaškem ter tehnične podpore za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Več informacij o podjetju Canon Adria je na voljo na: www.canon.si.