Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20150909 canon razvoj naslednje generacije naprav za upodabljanje
Canon razvija naslednjo generacijo naprav za upodabljanje, s čimer bo razširil možnosti vizualnega izražanja.
Canon Europe je sporočil, da njegovo matično podjetje Canon Inc. razvija kamero Cinema EOS System 8K in referenčni zaslon 8K za profesionalno uporabo, ki bosta podpirala produkcijo video vsebin 8K naslednje generacije. Poleg tega pa razvija zrcalno-refleksni fotoaparat, opremljen s tipalom CMOS, ki ga bo odlikovalo približno 120 milijonov dejanskih točk. S patentiranimi tehnologijami za upodabljanje Canon zagotavlja vhodne in izhodne naprave za fotografiranje in snemanje videa, ki bodo pripomogle k razvoju kulture upodabljanja.

Canon kot vodilno podjetje na področju tehnologij upodabljanja vlaga v raziskave in razvoj naprav, oblikovanih za podporo kinematografski in video produkciji, da bi razširil meje vizualnega izražanja. Z nadaljnjimi izboljšavami kamere Cinema EOS System 8K in referenčnega zaslona 8K za profesionalno uporabo bo Canon prispeval k tekočim produkcijskim delovnim tokovom, kar bo olajšalo ne samo vhodne in izhodne procese pri video vsebinah 8K, temveč tudi postopke pretvarjanja ločljivosti z 8K na 4K in obrezovanje 4K.

Kamera Cinema EOS System 8K v razvoju bo opremljena s Canonovim tipalom CMOS Super, enakovrednim 35 mm, ki omogoča zmogljivost upodabljanja z visoko ločljivostjo 8192 x 4320 točk (približno 35,39 milijona dejanskih točk), celo pri hitrosti snemanja 60 slik na sekundo s 13-točkovnim[i] dinamičnim razponom in širokim razponom barv za bogato izražanje. Velikost ohišja omogoča izjemno mobilnost, oblikovanje pa prinaša visoko stopnjo delovanja. Z nastavkom EF, ki nudi združljivost s Canonovim širokim naborom zamenljivih objektivov EF[ii], bo kamera podpirala različne snemalne stile in načine vizualnega izražanja.

Referenčni zaslon 8K izjemno visoke ločljivosti, ki je trenutno v razvoju in vključuje Canonovo tehnologijo obdelave slik, bo dosegel visoko svetlost, visok kontrast (visok dinamični razpon) in širok razpon barv. Z gostoto točk, ki presega 300 točk na palec, kar je blizu meje vidnega, kar zmore človeško oko, bo zaslon omogočil izjemno realistično prikazovanje, ki zagotavlja reprodukcijo rahlih sprememb pri svetlobi, kjer prej ni bilo mogoče. V kombinaciji s kamero Cinema EOS System 8K bo zaslon omogočal prikazovanje res občudovanja vrednih ravni vizualnega izražanja.

Fotoaparat SLR, ki je v razvoju, bo odlikovala ločljivost približno 120 milijonov dejanskih točk. Opremljen bo s Canonovim tipalom CMOS z visoko gostoto točk znotraj trenutne platforme serije EOS. To bo omogočilo združljivost z različnimi zamenljivimi objektivi serije EF[iii]. Fotografije visoke ločljivosti, ki jih bo sposoben narediti fotoaparat, bodo pričarale tridimenzionalni občutek, tako da bo imel uporabnik občutek, da je subjekt res pred njegovimi očmi. Fotoaparat bo omogočal stopnjo ločljivosti, ki je več kot dovoljšna za večje izpise velikosti plakata, poleg tega pa bo mogoče fotografije tudi obrezati in izrezati brez žrtvovanja ločljivosti in jasnosti posnetka.

###

O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 116 državah in z več kot 17.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canonova korporativna filozofija je Kyosei - »Živeti in delati skupaj za splošno dobro«. V regiji EMEA Canon Europe stremi k trajnostnemu poslovanju, osredotoča se na zmanjšanje svojega vpliva na okolje in z uporabo Canonovih izdelkov, rešitev in storitev pomaga strankam pri zmanjševanju njihovega. Canon je pridobil globalni certifikat ISO 14001, ki dokazuje upoštevanje vrhunskega okoljskega standarda.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d. o. o.
Canon Adria d. o. o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje trženja v Sloveniji in na Hrvaškem ter tehnične podpore za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Več informacij o podjetju Canon Adria je na voljo na: www.canon.si.



[i] Točka je merska enota, uporabljena za izražanje dinamičnega razpona, ki se nanaša na razliko med najsvetlejšim in najtemnejšim področjem slike, ki jo je mogoče zajeti istočasno.
[ii] Izmed 96 objektivov, ki sestavljajo serijo objektivov EF, bo 78 modelov (60 objektivov EF in 18 objektivov EF Cinema) združljivih s kamero 8K, ki je v razvoju.
[iii] Izmed 96 objektivov, ki sestavljajo serijo objektivov EF, bo 60 modelov združljivih s fotoaparatom SLR, ki je v razvoju.