Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Novi makro objektiv (LEICA DG MACRO-ELMARIT 45 mm / F2.8 ASPH. / MEGA O.I.S.) in objektiv »palačinka« (LUMIX G 20 mm / F1.7 ASPH) bosta kmalu na voljo uporabnikom serije Lumix G.


LEICA DG MACRO-ELMARIT 45 mm / F2.8 ASPH. / MEGA O.I.S.z izredno kvaliteto slike in visoko mobilnostjo
Panasonic predstavlja novi makro objektiv svetovno priznanega podjetja Leica LEICA DG MACRO-ELMARIT 45 mm / F2.8 ASPH. / MEGA O.I.S. (35 mm foto ekvivalent: 90 mm) za novega člana LUMIX G Micro System. Novi objektiv LEICA DG MACRO-ELMARIT 45mm / F2.8 ASPH. / MEGA O.I.S. se pohvali s superiorno kvaliteto slike z minimalnim popačenjem in barvnim razklonom. Novi objektiv uporablja tako asferične leče kot tudi ED leče (14 leč v 10 skupinah), prednost standarda Micro Four Thirds pa je minimaziranje popačenja in barvnega razklona kljub manjši velikosti objektiva. Panasonicov stabilizator slike Mega O.I.S. (Optical Image Stabilizer) zmanjšuje zamegljenost, ki je posledica tresenja rok, s čimer je mogoče enostavno slikati čiste posnetke tudi brez stojala in v zatemnjenih prostorih. Napreden sistem fokusiranja omogoča odlično resolucijo in barvni kontrast, samo fokusiranje pa poteka gladko in neslišno tako med fotografiranjem, kot med snemanjem filma. Najbližjo fokusirano razdaljo lahko z ročico na objektivu v trenutku nastavimo na 15 cm ali 50 cm (0.5 ft to 1.64 ft). Objektiv LEICA DG MACRO-ELMARIT 45 mm / F2.8 ASPH. / MEGA O.I.S. se poleg originalnih makro posnetkov odlikuje tudi pri fotografiranju portretov, posnetkih srednje razdalje ali fotografiranju krajinskih posnetkov. Na fotoaparatu iz serije LUMIX G Micro System novi objektiv omogoča uporabo naprednega kontrastnega sistema AF, ki vsebuje funkcijo prepoznavanja obrazov, s čimer postane fotografiranje bolj priročno. Sedem rezil da odprtini okroglo obliko, ki ustvari atraktiven učinek pri nefokusiranih področjih, kadar fotografiramo z (nastavljeno) večjo odprtino. Novi objektiv MACRO-ELMARIT 45 mm / F2.8 ASPH. / MEGA O.I.S. vsebuje tudi visoko zanesljivo kovinski navoj (t.i. bajonet) in uporablja večkratno obložene elemente objektiva, ki minimizirajo svetlobne lise za boljšo optično predstavo.



LUMIX G 20 mm / F1.7 ASPH.

Kompakten in lahek »objektiv palačinka« z izredno osvetlitvijo Panasonic je predstavil tudi novega člana serije LUMIX G Micro System, to je zamenljiv »objektiv palačinka« z imenom LUMIX G 20 mm / F1.7 ASPH. (35 mm foto ekvivalent: 40 mm). Novi LUMIX G 20 mm / F1.7 ASPH je izredno kompakten in lahek, kljub njegovi osvetlitvi F1.7, ki omogoča čudovite mehke in impresivne posnetke. Sestavljen je iz sedmih leč v petih skupinah, z dvema asferičnimi lečama pa novi objektiv kar najbolj učinkovito zmanjša tako popačenje kot barvni razklon, in dosega izredno visoko resolucijo. Fokalna razdalja 20 mm (ekvivalent 40 mm na 35 mm filmski kameri) je primerna za najrazličnejše priložnosti, od krajinskih fotografij in zatemnjenih notranjih prostorov do bolj umetniških fotografij, kjer pride do izraza t.i. mehki focus (soft focus). Na fotoaparatih LUMIX G Micro System, objektiv LUMIX G 20 mm / F1.7 ASPH omogoča uporabo naprednega kontrastnega sistema AF, ki za bolj priročno fotografiranje vključuje funkcijo prepoznave obraza. Sedem rezil da odprtini okroglo obliko, ki ustvari atraktiven učinek pri nefokusiranih področjih, kadar fotografiramo z (nastavljeno) večjo odprtino. Novi objektiv LUMIX G 20mm / F1.7 ASPH. odlikuje visoko zanesljiv kovinski navoj in se poslužuje večkratno obloženih elementov objektiva, ki minimizirajo svetlobne lise za še boljši optični učinek.



LEICA je zaščiteno ime podjetja Leica Microsystems IR GmbH. ELMARIT je zaščiteno ime skupine Leica Camera AG. Objektiv LEICA DG proizvajajo s pomočjo merilnih inštrumentov in sistemi garancije kakovosti, ki jih je pooblastila Leica Camera AG na osnovi svojih standardov kakovosti. Imeni Four ThirdsTM in Micro Four ThirdsTM, kakor tudi logotipa Four Thirds in Micro Four Thirds, sta zaščiteni imeni podjetja Olympus Imaging Corporation na Japonskem, v ZDA, EU in drugih državah.

 
Tehnične podrobnosti
LEICA DG MACRO-ELMARIT 45mm / F2.8 ASPH. / MEGA O.I.S. (35mm ekvivalent: 90mm)

Koda produkta

H-ES045

Sestav objektiva

14 elementov v 10 enotah (1 asferična leča, 1 ED leča)

Nastavek

Mikro 4/3

Optični stabilizator slike

Ja

Goriščna razdalja

f=45mm (35mm ekvivalent 90mm)

Vrsta zaslonke

7 delna / krožna zaslonka

Zaslonka

F2.8

Minimum zaslonke

F22

Najmanjša razdalja ostrenja

max:0.15m/0.50ft, min: 0.5m/1.64ft

Največja povečava

caa. 1.0x / 2.0x (35mm ekvivalent)

Diagonalni kot opazovanja

27

Velikost filtra

46mm / 1.81 in

Max. Diameter

63mm / 2.48 in

Dolžina objektiva

cca. 62.5mm / 2.46 in (razdalja med lečo in nastavkom)

Teža

cca. 225g / 7.94oz

Standardni dodatki objektiva

Prednji in zadnji pokrovček objektiva, prevleka, torba


Tehnične podrobnosti
LUMIX G 20mm / F1.7 ASPH. (35mm ekvivalent: 40mm)

Koda produkta

H-H020

Sestav objektiva

7elementov v 5 enotah (2 asferični leči)

Nastavek

Micro 4/3

Optični stabilizator slike

Ne

Goriščna razdalja

f=20mm (35mm ekvivalent 40mm)

Vrsta zaslonke

7 delna / krožna zaslonka

Zaslonka

F1.7

Minimum zaslonke

F16

Najmanjša razdalja ostrenja

0.2m / 0.66ft

Največja povečava

cca. 0.13x / 0.25x (35mm ekvivalent )

Diagonalni kot opazovanja

57

Velikost filtra

46mm / 1.81 in

Max. Diameter

63mm / 2.48 in

Dolžina objektiva

cca. 25.5mm / 1.00 in (razdalja med lečo in nastavkom)

Teža

cca. 100g / 3.53oz

Standardni dodatki objektiva

Prednji in zadnji pokrovček objektiva, torba



O podjetju Panasonic
Panasonic Corporation je vodilno svetovno podjetje na področju razvoja in izdelave elektronskih produktov za širok spekter potrošniških, poslovnih in industrijskih potreb. Podjetje ima sedež v Osaki na Japonskem. V poslovnem letu 2008, ki se je končalo 31. marca 2009, je konsolidirana neto prodaja podjetja znašala 58 milijard EUR (78.4 milijard USD). Delnice podjetja kotirajo na borzi v Tokiu, Osaki, Nagoyi in New Yorku (NYSE oznaka: PC).

Več informacij na www.panasonic.net.