Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon je razvil prvi hibridni optični stabilizator slike (Hybrid Image Stabilizer), ki kompenzira tako kotne tresljaje fotoaparata kot tudi tresljaje, ki jih povzroča premikanje fotoaparata. Novo tehnologijo bodo vgradili v objektiv za zrcalno-refleksni fotoaparat, ki bo na voljo pred koncem leta 2009.


Za kompenzacijo napak, ki jih povzročajo tresljaji fotoaparata, so bile razvite različne preventivne in korektivne metode. Canon je na tem področju začel z raziskavami v zgodnjih osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Leta 1995 je predstavil EF 75-300 mm f/4-5.6 IS USM, prvi zamenljivi zrcalno-refleksni objektiv, ki nevtralizira optične tresljaje fotoaparata. Odtlej je nadaljeval z razvojem in proizvodnjo zamenljivih objektivov z optičnim stabilizatorjem, zato ima danes v ponudbi 21 takšnih objektivov, vključno z modelom EF 200 mm f/2L IS USM, ki zamegljenost preprečuje pri pet stopenj daljšem času osvetlitve.

Canonova nova tehnologija Hybrid IS učinkovito nevtralizira kotne (krožne) tresljaje in linearne premike fotoaparata. Nenadne spremembe nagiba fotoaparata lahko povzročijo občutno zamegljenost posnetkov med običajnim fotografiranjem, medtem ko je zamegljenost zaradi premikov aparata vzporedno s subjektom bolj očitna pri makro fotografiji.



Hibridna tehnologija optične stabilizacije ima integrirano kotno tipalo za zaznavanje sprememb nagiba aparata, kot ga imajo vsi mehanizmi za stabilizacijo slike, poleg tega pa ima tudi novo tipalo pospeškov, ki meri premike. Hybrid IS uporablja nov algoritem, ki v skladu s podatki obeh tipal pomika leče in kompenzira oba tipa tresljajev. Ta tehnologija izjemno izboljša učinek stabilizacije slike pri makro fotografiji, ki je običajni sistemi stabilizacije ne obvladujejo povsem.

Canon je aktivno vpleten v raziskave in razvoj zamenljivih zrcalno-refleksnih objektivov s tehnologijo Hybrid IS ter načrtuje njeno integracijo v čim širši nabor izdelkov.

*Za uporabo v zamenljivih zrcalno-refleksnih objektivih glede na Canonovo raziskavo trga na dan 17. julij 2009.


###

O Canon Consumer Imaging (CCI), Canon Europe

Canon Europe je podružnica podjetja Canon Inc., ustanovljenega na Japonskem leta 1937. CCI je vodilni ponudnik digitalnih izdelkov za dom in pisarno, vključno s fotoaparati, videokamerami, brizgalnimi in laserskimi tiskalniki, večfunkcijskimi napravami, projektorji, optičnimi bralniki in faksirnimi napravami.

Canonova korporativna filozofija se imenuje kyosei ter pomeni koncept življenja in dela za skupno dobro. Kot okoljevarstveno usmerjena družba je Canon partner organizacije WWF.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na naslovu www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.
Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.


Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Alenka Strmole Jenček
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: + 386 (1) 530 87 32
Faks: +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.canon.si