Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20150219 hj24ex7.5b
Izvrstna optika in lahko oblikovanje za televizijsko produkcijo HD.
Canon je z današnjo predstavitvijo modela HJ24ex7.5B dopolnil svojo serijo objektivov HD, namenjenih televizijski produkciji. Naslednik priljubljenega objektiva HJ22ex7.6B je bil nadgrajen, upoštevajoč povratne informacije uporabnikov, ter vključuje številne nove lastnosti, vključno z večjo goriščnico s povečano kakovostjo slike ter izboljšanim oblikovanjem in uporabniškim rokovanjem. Resnično vsestranski objektiv HJ24ex7.5B je primeren za različne vrste snemalnih okolij, vključno s studijskim snemanjem, produkcijo v živo in novinarstvom. Objektiv odlikuje edinstvena kombinacija visokokakovostne 24-kratne povečave, kar je največja povečava, ki je danes na voljo v tem razredu[1], impresivnega širokokotnega pogleda 7,5–180 mm ter lahka, prenosljiva oblika.

Napredne optične zmogljivosti za snemanje od blizu in na daleč
Napredno optično oblikovanje objektiva HJ24ex7.5B, ki je namenjen zlasti svetu TV-produkcije, omogoča snemalcem in producentom, da dogajanje prikažejo iz širše perspektive in z bližnjimi posnetki. Nova 24-kratna povečava pa omogoča večjo svobodo bodisi na snemanju v studiu bodisi na terenu. Goriščna razdalja objektiva 7,5–180 mm, ki dokazuje Canonovo znanje na področju optičnega oblikovanja, prekaša goriščnico predhodnika in odstranjuje potrebo po nameščanju različnih objektivov. Uporabniki lahko nemoteno prehajajo med oddaljenimi posnetki, hitrimi akcijskimi posnetki in bližnjimi posnetki. Optika objektiva HJ24ex7.5B omogoča zajem ostrejše in bolj dodelane slike na celotnem razponu povečave, s kakovostjo in jasnostjo, ki jo zahteva HD-produkcija.

Izredna prenosljivost in profesionalna zmogljivost v enem
Izboljšano ergonomsko oblikovanje in prilagojena optična struktura zagotavljata hitro in udobno snemanje na poti. Teža objektiva je bila zmanjšana na le 1,78 kg, kar snemalcem omogoča svobodnejše premikanje po prizorišču ali med lokacijami, poleg tega pa je mogoče enostavno držati korak s subjekti. Objektiv je bil deležen posodobitve, zaradi česar je lažji in bolje uravnotežen kot predhodnik, zahvaljujoč zmanjšanju teže ter optimizaciji optične razporeditve in strukture ohišja pa ima izboljšano tudi težišče. Objektiv je mogoče preprosto upravljati tudi ob namestitvi na rame, saj je mogoče do nastavitev dostopati enostavno z dlanjo roke. To snemalcem zagotavlja, da jim ni treba umakniti pogleda z iskala kamere.

Objektiv HJ24ex7.5B, ki je oblikovan za zagotavljanje najboljše možne zmogljivosti za snemalce, odlikuje enaka enota Digital Drive Unit, kot je bila na voljo v zadnji seriji objektivov višjega razreda HD High-end ENG. Ta snemalcem omogoča izbiro tako ponovljivega položaja povečave in hitrosti kot želene izostritve in nastavitev zaslonke. Popoln kodirnik vrednosti, vgrajen v enoto Digital Drive Unit, omogoča snemalcem hiter začetek snemanja brez inicializacije, kar je idealno pri novinarstvu in v športnih okoljih. Popoln kodirnik vrednosti, primeren tudi za virtualne aplikacije, izboljšuje porabo energije objektiva, zaradi česar je mogoče snemati dlje časa. Poleg tega pa objektiv samodejno zazna položaj optičnih elementov, tako da funkcija izravnave barvnega popačenja na kameri deluje takoj.

HJ24ex7.5B bo na voljo od maja 2015.

###

O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 116 državah in z več kot 17.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canonova korporativna filozofija je Kyosei - »Živeti in delati skupaj za splošno dobro«. V regiji EMEA Canon Europe stremi k trajnostnemu poslovanju, osredotoča se na zmanjšanje svojega vpliva na okolje in z uporabo Canonovih izdelkov, rešitev in storitev pomaga strankam pri zmanjševanju njihovega. Canon je pridobil globalni certifikat ISO 14001, ki dokazuje upoštevanje vrhunskega okoljskega standarda.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d. o. o.
Canon Adria d. o. o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje trženja v Sloveniji in na Hrvaškem ter tehnične podpore za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Več informacij o podjetju Canon Adria je na voljo na: www.canon.si.


[1] Velja za 18. februar 2015