Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon praznuje 25 let serije najzmogljivejših fotoaparatov z zamenljivimi objektivi EOS-1


EOS-1D X.

Canonova serija EOS je svojo življenjsko pot začela leta 1987 s predstavitvijo modela EOS 650, prvega zrcalno-refleksnega fotoaparata na svetu s samodejnim ostrenjem AF, ki je uporabljal popolnoma elektronski nastavek, prek katerega je bilo mogoče z električnimi signali nadzirati funkcije, kot sta AF in zaslonka. Dve leti zatem, leta 1989, je podjetje predstavilo prvi profesionalni model EOS - EOS-1. Bil je razvit za potrebe profesionalnih fotografov ter se je ponašal z vrhunsko tehnologijo, vodilnimi zmogljivostmi v tem razredu, novo stopnjo ergonomije, veliko zdržljivostjo in zanesljivostjo.

Od takrat je z evolucijo svojega paradnega modela Canon nadaljeval s svojo predanostjo fotografski industriji ter sledil potrebam profesionalnih fotografov v spreminjajočih se časih. Leta 1994, ko so se profesionalni fotografi začeli zanašati na zmogljivosti samodejnega ostrenja, ki so ga nudili zrcalno-refleksni fotoaparati, je Canon predstavil EOS-1N. V primerjavi s predhodnikom je ta ponujal večje število točk ostrenja in povečal zmogljivost predvidevanja ostrenja pri sledenju premikajočim se motivom. Leta 2000 je podjetje predstavilo EOS-1V s popolnoma novim 45-točkovnim zgoščenim območjem AF, ki je omogočal samodejno ostrenje pri hitrostih do 9 slik/sekundo.

S prihodom digitalne dobe je Canon leta 2001 predstavil svoj prvi vrhunski profesionalni digitalni DSLR EOS-1D, ki mu je leta 2002 sledil model EOS-1Ds s tipalom polne velikosti. Canonov trenutni vrhunski model EOS-1D X je na trg prišel leta 2012 in je že trinajsti model serije EOS-1.[1] Z nepremagljivo kombinacijo hitrosti, ločljivosti in kakovosti slike EOS-1D X še naprej navdušuje profesionalne fotografe z različnih področij fotografije, od fotoreporterstva in športne fotografije do komercialne in krajinske fotografije.

Zadnjih 25 let paradna serija EOS-1 prinaša vrhunsko tehnologijo in vodilne zmogljivosti v svojem razredu. Te lastnosti so se razširile prek celotne ponudbe fotoaparatov, od vstopnih modelov do profesionalnih aparatov. Canon je vedno stremel k izdelavi izjemnih fotoaparatov, ki širijo ustvarjalne možnosti in ustrezajo potrebam fotografov z vsemi stopnjami znanja, ter bo s tem nadaljeval tudi v prihodnosti.


###



O Canonu Europe

Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 116 državah in z več kot 17.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).
Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canonova korporativna filozofija je Kyosei - »Živeti in delati skupaj za splošno dobro«. V regiji EMEA Canon Europe stremi k trajnostnemu poslovanju, osredotoča se na zmanjšanje svojega vpliva na okolje in z uporabo Canonovih izdelkov, rešitev in storitev pomaga strankam pri zmanjševanju njihovega. Canon je pridobil globalni certifikat ISO 14001, ki dokazuje upoštevanje vrhunskega okoljskega standarda.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.
Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje trženja v Sloveniji in na Hrvaškem ter tehnične podpore za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Več informacij o podjetju Canon Adria je na voljo na: www.canon.si.

PR kontakt:
Tomaž Lukman
MA marketing d.o.o.
Robova cesta 6
1360 Vrhnika
Tel.: +386 (1) 750 48 46
Mob.: +386 51 604 917
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.


Dodatne informacije:
Melita Gramc
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.:  +386 (1) 530 87 32
Faks: +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

www.canon.si

 


[1] Z modelom EOS-1D C, predstavljenim decembra 2012, ki zmore snemati video 4K, Canonova serija EOS-1 obsega 14 modelov.