Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon danes praznuje nov mejnik na področju proizvodnje objektivov z izdelanim 100-milijontim zamenljivim objektivom serije EF[1]. S tem je postal prvi proizvajalec na svetu, ki je izdelal 100 milijonov objektivov, in to samo približno 11 mesecev po tem, ko je maja 2013 sporočil, da je izdelal 90-milijonti objektiv.


Canon prvi dosegel mejnik več kot 100 milijonov izdelanih objektivov.


Od predstavitve objektivov EF za fotoaparate EOS marca 1987 je minilo 27 let. V tem času je Canon ves čas v ospredju fotografske industrije in vodi razvoj širokega nabora inovativnih tehnologij. Tako je prvi na svetu predstavil ultrazvočni pogon (USM), tehnologijo stabilizacije slike (IS) in večplastne difrakcijske leče (DO). Nedavno je Canonov objektiv EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x postal prvi teleobjektiv na svetu[2] z vgrajenim nastavkom 1.4x.

Canonov obsežen nabor objektivov EF razveseljuje tako ljubiteljske kot tudi profesionalne fotografe po vsem svetu in danes šteje več kot 80 modelov, kar je največja ponudba na trgu. Najnovejše inovacije so povzročile širitev modelov EF na nova področja, januarja 2012 s predstavitvijo objektivov EF Cinema za digitalno kinematografijo ter septembra 2012 z objektivi EF-M za kompaktni sistemski fotoaparat EOS M.

Priljubljenost Canonovih objektivov EF se je znova potrdila z enajstim zaporednim[3] prvim mestom po svetovni prodaji na trgu zamenljivih objektivov za digitalne fotoaparate[4]. Poleg tega je bil februarja 2014 dosežen nov mejnik v proizvodnji, in sicer z izdelanimi več kot 70 milijoni analognih in digitalnih fotoaparatov EOS skupaj.

Canon bo nadaljeval z izboljšavami različnih slikovnih tehnologij, temelječih na njegovem strokovnem poznavanju optike, širil bo fotografsko in snemalno kulturo z izdelavo izjemnih in zanesljivih objektivov in fotoaparatov, prilagojenih vsakomur, tako občasnim uporabnikom kot naprednim ljubiteljskim fotografom in profesionalcem.


###



O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 116 državah in z več kot 17.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).


Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canonova korporativna filozofija je Kyosei - »Živeti in delati skupaj za splošno dobro«. V regiji EMEA Canon Europe stremi k trajnostnemu poslovanju, osredotoča se na zmanjšanje svojega vpliva na okolje in z uporabo Canonovih izdelkov, rešitev in storitev pomaga strankam pri zmanjševanju njihovega. Canon je pridobil globalni certifikat ISO 14001, ki dokazuje upoštevanje vrhunskega okoljskega standarda.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.
Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje trženja v Sloveniji in na Hrvaškem ter tehnične podpore za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Več informacij o podjetju Canon Adria je na voljo na: www.canon.si.

PR kontakt:
Tomaž Lukman
MA marketing d.o.o.
Robova cesta 6
1360 Vrhnika
Tel.: +386 (1) 750 48 46
Mob.: +386 51 604 917
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.


Dodatne informacije:
Melita Gramc
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.:  +386 (1) 530 87 32
Faks: +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

www.canon.si





[1] 22. aprila 2014
[2] Med zamenljivimi objektivi za zrcalno-refleksne fotoaparate
[3] Na osnovi Canonove raziskave v obdobju od leta 2003 do 2013
[4] DSLR in kompaktne sistemske