Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Panasonic predstavlja nove modele digitalnih kamer:
  • HS-60
  • TM-60
  • SD-60
  • SDR-H85
  • SDR-T50
  • SDR-S50

HS60 / TM60 / SD60
Panasonic predstavlja tri nove modele digitalnih kamer, ki nosijo oznake HS60, TM60 in SD60. Opremljene so s 35.7mm širokokotnimi lečami ter 35 kratnim zoomom. Pri vseh najdemo optični stabilizator slike POWER O.I.S. (Optical Image Stabilizer), ki zagotavlja čiste posnetke prek minimiziranja efekta tresenja rok. To je ponavadi še posebno opazno takrat ko uporabljamo povečavo ter med hojo, ko se slika megli. POWER O.I.S. odpravlja te nevšečnosti približno 5 krat bolje kot konvencionalni sistemi. Poleg te funkcije imajo naprave v svoji notranjosti tudi sistem zaznavanja obrazov, ki avtomatsko optimizira fokus in osvetlitev. To omogoča uporabnikom narediti idealne posnetke v vsakršnih pogojih. Vse tri Full-HD kamere se ponašajo s trenutno najvišjo resolucijo, ki jo je moč najti na trgu- 1920 x 1080. Čeprav so ultra kompaktne zasnove, so vseeno opremljene s 25 kratnim optičnim zoomom. Ta pa se pravzaprav ne neha pri 25 kratni povečavi, saj so kamere opremljene s funkcijo Intelligent Zoom, ki omogoča da zajem slike pri 35 kratni povečavi še vedno ostane oster in jasen. Kamere vsebujejo tudi tako imenovano iA (Intelligent Auto) funkcijo, ki kontrolira in upravlja s šestimi drugimi funkcijami: POWER O.I.S., AF/AE Tracking, Intelligent Scene Selector, Intelligent Contrast Control, Face detection in Face recognition.


HS60 v sebi skriva 120GB prostora( to pomeni 51h v HE načinu), katerega je možno še dodatno povečati z uporabo spominskih kartic SDXC, SDHC in SD. TM60 gradivo snema na 16GB internega spomina ali pa prav tako kot zgornji model na eno izmed omenjenih kartic. SD60 pa shranjuje podatke izključno na zunanji pomnilnik. Vsi trije modeli bodo na voljo od marca naprej in sicer v sledečih barvah: HS60 (črna), TM60 (črna), SD60 (črna, srebrna, rdeča).

SDR-H85/SDR-T50/SDR-S50
Kmalu bodo ugledale luč dneva tri nove Panasonicove kamere z oznakami SDR-H85, SDR-T50 in SDR-S50. SDR-H85 je opremljena z 80GB trdim diskom, vanjo pa je mogoče vstaviti tudi spominske kartice tipa SDXC, SDHC ali SD. SDR-T50 ima 4GB vgrajenega spomina, poleg tega pa na njej najdemo še reže za istovrstne spominske kartice kot pri zgoraj omenjeni kameri. SDR-S50 pa je brez vgrajenega spomina, tako da shranjuje podatke izključno na zunanji pomnilnik. Poleg tega, da so izjemno kompaktne, so tudi polne zanimivih karakteristik, začenši z izboljšanim optičnim zoomom, ki omogoča do 78 kratno povečavo in novim sistemom za odpravljanje megljenja slike, ki deluje tudi med zumiranjem ali hojo. Vsi trije modeli so opremljeni z naprednim optičnim stabilizatorjem slike ali po angleško Advanced O.I.S. (Optical Image Stabilizer), ki izničuje efekt tresenja rok. iA (Intelligent Auto) funkcija je sedaj razširjena z novo sledilno funkcijo AF/AE. Ta omogoča vsakomur z lahkoto posneti prečudovite slike. Uporabnik preprosto »zaklene« sliko na objekt ali osebo v sredini ekrana s pritiskom na gumb AF/AE. Sledilna funkcija nato avtomatsko sledi izbranemu subjektu, tudi če se premakne ali obrne. To pa zagotavlja da je vedno posnet v optimalnih nastavitvah. Poleg konvencionalnega formata posnetkov MPEG-2, podpirajo novi modeli tudi format H.264/AVC (LXP/LSP/LLP), ki bolj stisne podatke. Zaradi tega je v tem formatu možno narediti časovno kar dvakrat daljši posnetek kot v MPEG-2 formatu.
 


Vsi trije omenjeni modeli bodo na voljo od marca naprej in sicer v sledečih barvah: H85 (črna, srebrna, rdeča), T50(črna), S50 (črna, rdeča, bela, barva šampanjca). Novi odstranjevalec zvoka vetra, ki se je razvil iz Panasonicove prejšnje funkcije, avtomatsko zazna in zaduši zvok vetra, obenem pa ohranja naravne zvoke okolice.


Kontakt za morebitne informacije:

Jure Snoj
Assistant Account Manager
Grayling
Einspielerjeva 6
1000 Ljubljana
Slovenija
Tel: +386 1 436 4682
Mobile: +386 40 905 377
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.grayling.com