Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
HP je v septemberu v Copenhagnu predstavil nove rešitve digitalnega tiska velikega formata. Skupaj s svetovno priznanim arhitekturnim ateljejem B. I. G. (BJARKE INGELS GROUP) so skozi arhitekturni projekt 8 House predstavili novosti in zmogljivosti svojih novih tiskalniški rešitev.

Projekt 8 House.

HP pri svojem razvoju rešitev prioritetno upošteva želje in potrebe uporabnikov svojih rešitev. Vse več podjetij na arhitekturnem trgu, kot tudi trgu tiskovin posluje v svetovnem obsegu, kar pa je za zanesljivo tekoče in učinkovito opravljanje poslov izjemen logistični izziv. Zahvaljujoč novim spletno orientiranim rešitvam HP je poslovanje bistveno enostavnejše in možno na daljavo.

Enkraten primer je realizacija izgradnje danskega sejemskega paviljona v Šanghaju pod vodstvom omenjenega arhitekturnega ateljeja B.I.G.. HP je pri tem projektu pomagal z rešitvami, ki omogočajo neposredno spletno osnovano komuniciranje med arhitekti, naročniki in izvajalci. Narava dela arhitektov je namreč, da se skice, načrti in podobno zaradi okoliščin in narave dela, pa tudi same velikosti in preglednosti teh večinoma izpisuje. Ker pri poslovanju preko celega sveta dejanska navzočnost arhitektov pri gradbenih projektih ni vedno možna, so pri podjetju HP v ta namen razvili spletno orientirane tiskalniške rešitve s čim enostavnejšim upravljanjem na daljavo.

Danski paviljon na sejmišču v Shanghaiju.

Predstavili so tri novosti:
  • e-večfunkcijski tiskalnik velikega formata HP Designjet T2300, 
  • HP ePrint & Share programski spletni vmesnik za upravljanje in tisk podatkov na daljavo,
  • Naprednejši tiskalnik velikega formata HP Designjet T7100.

HP Designjet T2300 predstavlja spletno strežniško osnovan večfunkcijski tiskalnik. V navezi s spletnim vmesnikom HP ePrint & Share tvori edinstveno celoto za upravljanje in izpisovanje podatkov na daljavo. Obe rešitvi sta razviti tako, da sta za uporabnika čim bolj enostavni. Model Designjet T2300 je podprt z integriranim samodejnim sistemom optičnega odčitavanja, kot dodatna možnost upravljanja s črtnimi ribami, skicami oziroma neposrednim izpisovanjem teh na daljavo. Kljub velikostim datotek črtnih risb v PDF zapisu je platforma HP ePrint & Share zasnovana tako, da so podatki optimizirani za zanesljiv prenos in so ob izpisu visoko ločljivi in kakovostni.

Za grafični segment pa je zagotovo zanimiva slednja tiskalniška rešitev, to je tiskalnik HP Designjet T7100. Namenjen je centralno zasnovanim reprografskim oddelkom in oblikovalskim agencijam. Omogoča izpisovanje v enobarvnem in večbravnem načinu, vse od CAD skic oziroma načrtov, pa do visoko kakovostnih foto aplikacij. Z več kot konkurenčno ceno predstavlja napredni stroškovno učinkovit večbarvni LED tiskalnik. Prav tako je spletno orientiran in zato omogoča upravljanje in dostopnost na daljavo, predvsem pa je prilagodljiv v smislu možnosti umestitve v katero koli obstoječo informacijsko infrastrukturo. Hitrost izpisa znaša do 165 A4 strani na uro. Odlikuje ga poseben in predvsem enostaven za uporabo trokraki izmenjevalec zvitkov tiskovnega materiala, imenuje se HP Smart Roll Loading System.

Novi tiskalnik HP Deisgnjet T7100.

Več informacij na www.hp.com.