Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
AMSTELVEEN, 27. 1. 2009 Canon širi nabor osebnih digitalnih kopirnih strojev s predstavitvijo paradnega konja PC-D450. S prek 10 milijoni prodanih osebnih kopirnih strojev je PC-D450 podedoval za nekaj generacij Canonovih izkušenj s tehnologijami kopiranja. Njegove zmogljivosti so vodilne v tem segmentu: standardno obojestransko kopiranje, hitrost kopiranja do 22 strani/minuto, prva kopija v vsega 9 sekundah ali manj. Vsestranske funkcije kopiranja dopolnjujejo dodatne večfunkcijske lastnosti - med drugim tudi obojestransko skeniranje in tiskanje.

»Novi PC-DC450 je idealen za manjše pisarne, ki pogosto kopirajo,« je dejal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging pri Canonu Europe. »Z možnostjo obojestranskega kopiranja zmore obdelati povečano količino dvostranskih dokumentov, ki jih najdemo v pisarnah.«
Ključne lastnosti:
  • Kompaktna, prostorsko varčna zasnova
  • Hitro kopiranje: do 22 strani/minuto (A4)
  • Prva kopija v 9 sekundah ali manj
  • Samodejni obojestranski podajalnik papirja ADF za 50 strani
  • Samodejno obojestransko kopiranje, tiskanje in skeniranje
  • Fiksiranje na zahtevo brez predogrevanja
  • Energijska učinkovitost: samo 3 W porabe v stanju pripravljenosti
  • Kopiranje osebnih izkaznic, kopiranje 2-v-1, 50- do 200% povečava in elektronsko združevanje dokumentov
  • Canonova kartuša vse-v-enem brez vzdrževanja




Povečana storilnost: samodejno obojestransko kopiranje
Obojestranski dokumenti so v današnjih pisarniških okoljih zelo pogosti. Zaradi potrebe pisarn po kopiranju obojestranskih dokumentov ima PC-D450 obojestranski podajalnik za 50 listov in obojestranski tiskalni pogon, ki zmore kopirati s hitrostjo do 22 strani/minuto. Obojestransko tiskanje prav tako prihrani papir in občutno zmanjša količino odpadkov.
Prek uporabniku prijaznega uporabniškega vmesnika na nadzorni plošči je dostopen nabor funkcij kopiranja. Na voljo sta zmanjšanje in povečava, kopiranje 2-v-1, elektronsko združevanje in Canonova nova funkcija kopiranja osebnih izkaznic (uporabna v turizmu in v javnih uradih), ki kopira obe strani izkaznice ali podobnega manjšega dokumenta na eno samo stran.

Pisarniško oblikovanje

S kompaktno obliko je PC-D450 primeren za manjše pisarne, saj je občutno manjši od konkurence. Skupaj s podajalnikom meri samo 390x442x363 mm.

Tehnologije za prihranek časa in energije

Canonovo fiksiranje na zahtevo pomeni, da je čakanje poleg kopirnega stroja stvar preteklosti: ogrevanje iz stanja pripravljenosti je takojšnje, prvo kopijo natisne v 9 sekundah ali manj. PC-D450 je izjemno energijsko učinkovit, saj v stanju pripravljenosti porabi samo 3 W. Ima tudi certifikat Energy Star in enega najboljših razmerij porabe energije TEC - 0,918 kWh/teden - v svojem razredu.

Popolna večfunkcijska zmogljivost

Poleg kopiranja velikih količin dokumentov PC-D450 ponuja tudi obojestransko tiskanje in barvno skeniranje. Ločljivost tiskanja do 1200 dpi omogoča izdelavo profesionalnih dokumentov z ostrim besedilom in natančno grafiko s hitrostjo do 22 strani/minuto. Optično prebrani dokumenti visoke kakovosti v barvah so zajeti z ločljivostjo do 9600 dpi, uporabnikom pa je na voljo izdelava datotek PDF.

Kartuša vse-v-enem

Canonov sistem kartuš vse-v-enem je enostaven za uporabo in vzdrževanje, saj združuje toner, boben in čistilno enoto. Z vsako kartušo se obnovi vse ključne dele tiskalnika, kar zagotavlja stalno visoko kakovost izpisov. Kartuše je mogoče v celoti reciklirati prek Canonovega programa recikliranja.
###
------------------------------------------------------------------------------------------------------

O Canon Consumer Imaging (CCI), Canon Europe

Canon Europe je podružnica podjetja Canon Inc., ustanovljenega na Japonskem leta 1937. CCI je vodilni ponudnik digitalnih izdelkov za dom in pisarno, vključno s fotoaparati, videokamerami, brizgalnimi in laserskimi tiskalniki, večfunkcijskimi napravami, projektorji, optičnimi bralniki in faksirnimi napravami.
Canonova korporativna filozofija se imenuje kyosei ter pomeni koncept življenja in dela za skupno dobro. Kot okoljevarstveno usmerjena družba je Canon partner organizacije WWF.
Več informacij o Canonu Europe je na voljo na naslovu www.canon-europe.com.
O Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.
Več informacij na www.canon.si.
Za nadaljnje informacije se obrnite na:
Melita Gramc
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: +386 (1) 530 87 20
Faks: +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.