Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Prodaja tiskalnikov velikega formata presegla pričakovanja - Canonov najuspešnejši Ipex doslej
  • Na Ipexu 2010 prodanih 100 tiskalnikov velikega formata
  • Zanimanje za rešitve velikega formata odraža izsledke Canonove raziskave


Model iPF6300.

Canon Europe je objavil, da je prodaja tiskalnikov velikega formata na nedavnem sejmu Ipex presegla vsa pričakovanja, saj so kupci naročili prek 100 naprav. To tudi potrjuje rezultate Canonove raziskave industrije tiska, ki je razkrila, da namerava 44 odstotkov tiskarjev v Zahodni Evropi v letu 2010 vlagati v rešitve velikega formata.

Na Ipexu je Canonove tiskalnike velikega formata razstavljalo devet pridruženih partnerjev, kot sta GMG in Contex, in tako prikazalo enega ključnih elementov delovnih tokov produkcije. Prikaz rešitev je zanimal predvsem komercialne tiskarje in predstavnike reprografskih studiev, ki uvajajo digitalni tisk ali raziskujejo poslovni potencial tiska velikega formata. Tak pristop je del trenda, razkritega v Canonovi raziskavi, v kateri je 86 odstotkov anketirancev potrdilo, da jim je odločitev za tisk velikega formata omogočila ohranitev dobičkonosnosti med gospodarsko krizo.

Med Canonovimi tiskalniki velikega formata, prikazanimi na sejmu, sta bila tudi najnovejša modela imagePROGRAF iPF8300 in iPF6350, ki mu je TIPE podelil naziv Najboljšega tiskalnika velikega formata leta 2010. Vsi modeli nove serije so pridobili najvišjo oceno BERTL (US analyst) za izjemno kakovost izpisa, ceno in varnost. ImagePROGRAF iPF8300 in iPF6350 sta bila prvič predstavljena javnosti, zato sta tudi požela veliko zanimanja, obiskovalci pa so se na kakovost izpisov in natančnost odzvali s potrditvijo, da so novi modeli primerni za preizkusni barvni tisk.

Model iPF8100.


Shane Burchett, odgovoren za prodajo rešitev velikega formata pri Canonu Europe, je ob tem dejal: "V luči Canonove najnovejše raziskave je bil namen udeležbe na Ipexu 2010 uspešno predstaviti naše rešitve velikega formata. Veseli me, da je zanimanje obiskovalcev močno preseglo naša pričakovanja, kar kaže naraščanje potreb po visokokakovostnih izpisih velikega formata na področju profesionalne fotografije, preizkusnega tiska in grafične dejavnosti, kjer ponudniki storitev iščejo nove priložnosti za razširitev in izboljšanje poslovanja."
###

O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 120 državah in z več kot 11.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canon je prepričan, da je upoštevanje interesov družbe in okolja neločljiv del dobrih poslovnih praks. To izraža tudi skozi korporativno filozofijo Kyosei - živeti in delati za skupno dobro.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.
Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:
Nataša Porenta
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.:         +386 (1) 530 87 20
Faks:      +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.canon.si

ali

Tomaž Zajc
MA marketing d.o.o.
Stara cesta 23
1360 Vrhnika
Slovenija
Tel.: +386 41 675 820
Faks: +386 (1) 750 20 82
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.