Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Canon in Océ© sta najavila začetek postopka integracije, ki je  posledica objave s 16. novembra 2009, da bosta združila moči in tako ustvarila globalno vodilno podjetje v tiskarski industriji. Združitev obeh podjetij pomeni odlično dopolnjevanje izdelkov, prodajnih kanalov, oddelkov raziskav in razvoja ter poslovnih ciljev.



Stranke Canona in Océ©ja so se na novico o združitvi odzvale pozitivno, mnoge so že izrazile interes za prilagojene rešitve s kombiniranjem strojne in programske opreme ter storitev obeh podjetij.

Canon in Océ© skupaj načrtujeta integracijo na globalni in regionalnih ravneh, pri čemer bosta združila moči in kupcem zagotovila večjo vrednost, tiskarski industriji pa ponudila nove tehnologije.

Kupcem bo z dostopom do izdelkov obeh podjetij na voljo širši izbor tiskarskih storitev. Dolgoročno bosta Canon in Océ© upoštevala naraščajoče poslovne potrebe strank in jim omogočila dostop do vodilnih tehnologij skozi najprimernejši prodajni kanal.

Na tiskarskem sejmu IPEX 2010, ki je konec maja potekal v Birminghamu, si je bilo že mogoče ogledati primere prednosti, ki jih prinaša združitev v Evropi.

Integracija tehnologij
Océ© je predstavil Canonov tiskalnik imagePRESS C7000VP, povezan z Océ©jevo programsko opremo za pripravo tiska PRISMAprepare, ki kaže možnosti integracije vodilnih tehnologij obeh podjetij. Ta primer kaže medsebojno delovanje tehnologij obeh podjetij, ko pa bo integracija še napredovala, bosta podjetji skupaj načrtovali tako strojne kot programske kombinacije produkcijskih delovnih tokov.

Canonov Helix Production Workflow in Océ©jeva PRISMA sta celoviti programski rešitvi, namenjeni produkcijskim tiskarskim okoljem, ki zagotavljata celovito podporo delovnim tokovom. Helix Production Workflow je namenjen podpori tiskarskim oddelkom znotraj podjetij. Paket programske opreme Océ© PRISMA pa nudi podporo tako tiskarskim oddelkom kot tudi komercialnim tiskarnam, ki delujejo v profesionalnih tiskarskih produkcijskih okoljih. Vsaka rešitev je prilagodljiva in je sposobna skrbeti za različne tiskarske potrebe, za zaščito naložb Canonovih in Océ©jevih strank pa rešitve temeljijo na odprtih standardih.

Priložnosti navzkrižne prodaje
Prvi koraki v smeri integracije rešitev v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki so že narejeni: Canonovi izdelki bodo v prodaji prek Océ©jevih kanalov v drugi polovici letošnjega leta, v enakem obdobju pa bodo v Canonovih kanalih na voljo Océ©jeve rešitve.

Primer dopolnjujočih izdelkov sta Canonov imagePRESS C7000VP in Océ© VarioPrint 6320 Ultra. Idealna kombinacija produkcijskih tehnologij, ki ustreza uporabnikom in njihovim zahtevam po visokokakovostnemu tisku in hitri izvedbi naročil.

Canon in Océ© sta na IPEX-u sodelovala tako, da so Océ©jeve stranke lahko kupile napravi imagePRESS C6000 in C7000VP z vso prodajno in poprodajno podporo za povečano povpraševanje po produkcijskem tisku.

Nadaljnji kratkoročni prodajni načrti med Canonom Europe in Océ©jem so v fazi razvoja, medtem ko se načrtovanje širše in globalne integracije pripravlja postopoma.

O podjetju Océ©

Océ© je eden vodilnih svetovnih ponudnikov rešitev upravljanja z dokumenti in tiskanja za profesionalna okolja. Ponudba Océ© obsega visokohitrostne digitalne produkcijske tiskalnike za tehnično dokumentacijo in barvne grafične panoje, poleg tega pa tudi kopirne in tiskalniške sisteme za pisarniška okolja. Océ© je tudi eden pomembnejših ponudnikov zunanjega izvajanja upravljanja z dokumenti. Med Océ©jevimi strankami je mnogo podjetij s seznama Fortune Global 500 in vodilnih tiskarn. Podjetje je nastalo leta 1877 in ima sedež v Veniu na Nizozemskem. Posluje v več kot 100 državah in zaposluje 22.000 ljudi po vsem svetu. Skupni prihodki v letu 2009 so znašali 2,6 milijarde dolarjev, delnica podjetja pa kotira tudi na Euronextu v Amsterdamu.

Za več informacij obiščite www.oce.com.

O Océ© PRISMA
Océ© PRISMA je celovit programski paket za podporo različnim poslovnim okolje, kjer dokumente tiskajo na liste ali neskončni papir, ter predstavlja Océ©jev standard v produkcijskih tiskarskih okoljih. Z njim je zagotovljena podpora vsem delovnim tokovom v podjetjih.

O rešitvi Canon Helix

Helix Production Workflow je rešitev za spletni tisk in produkcijski delovni tok, ekskluzivno na voljo pri Canonu. Reprografskim oddelkom v podjetjih in komercialnim tiskarjem ponuja zmogljiv paket za izboljšanje poslovanja. Na voljo je kot standarden izdelek, ki ga je prav tako enostavno prilagoditi za specifične potrebe različnih tiskarskih okolij. Helix Production Workflow ima modularno in nadgradljivo programsko strukturo, ki uporabnikom omogoča izbiro in plačilo funkcionalnosti, ki jih potrebujejo.

###

O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 120 državah in z več kot 11.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canon je prepričan, da je upoštevanje interesov družbe in okolja neločljiv del dobrih poslovnih praks. To izraža tudi skozi korporativno filozofijo Kyosei - živeti in delati za skupno dobro.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.
Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Nataša Porenta
Canon Adria d.o.o.

Dunajska cesta 128a

1000 Ljubljana
Tel.:        +386 (1) 530 87 20

Faks:      +386 (1) 530 87 45

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

www.canon.si

ali

Tomaž Zajc
MA marketing d.o.o.

Stara cesta 23
1360 Vrhnika
Slovenija
Tel.: +386 41 675 820

Faks: +386 (1) 750 20 82

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.