Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
FUJIFILM Europe se je na Ipexu predstavilo pod geslom »Power to Succeed -> Moč za naprej«. Predstavljene so bile namreč tehnologije različnih velikosti in oblik z namenom prilagoditi se čim bolj potrebam tiskarjev, da bodo lažje in zanesljiveje prebrodili to ekonomsko krizo.


Predstavljene so bile zadnje novosti razvoja:
  • Optimizirni pristopi ofsetne produkcije

Fujifilm je predstavil svoje tehnologije procesiranja termalnih in violetnih plošč, ki zagotavljajo tiskarjem večjo produktivnost in kakovost odtisa. Konkretno so predstavili plošče »Brillia HD PRO-T2«, ki v prvi vrsti prinašajo popolno kemijsko neodvisno procesiranje plošč za tiskarje z odtisom vse do formata B1. Prikazane so bile tudi kemijsko manj odvisne termalne in violetne plošče.

  • Povečajte poslovne možnosti vaše ponudbe digitalnega tiska
Fujifilm je v okviru svojega razstavnega prostora velikosti 1,700m2 predstavil tudi pristope k učinkovitejšemu poslovanju in upravljanju napredne kombinirane digitalne/konvencionalne tiskarne. Poleg svojih strojnih tehnoloških pridobitev, so predstavili tudi programske oziroma delovne sisteme z optimiziranim upravljanjem digitalnih strojev. Predvsem so predstavili to optimizirano upravljanje v smislu kombinirane digitalne/ofset produkcije.

Tako na primer so prikazali A3+ aplikacije s pomočjo njihovega delovnega sistema v kombinaciji s Xeroxovim barvnim tiskarskim strojem. Kako le tega čim bolj izkoristiti, morda uporabiti v kombinaciji s klasičnim konvencionalnim tiskarskim strojem v načinu dodelave...

Fujifilm je prav tako predstavil svojo uspešnico, to je novi B2 kapljični tiskarski stroj, »Jet Press 720«, ki je predvsem namenjen produkciji večjega števila manjših naklad. Stroj v okviru digitalnega koncepta tudi tisk dodane vrednosti v smislu personalizacije in obsežne uporabnosti samega stroja.

Jet Press 720.

Predstavili so tudi nov tiskalnik širokega formata »Inca Onset S20« - zadnja aktualna pridobitev serije tiskalnikov »Acuity Advance HS« in novi UV-tiskarski stroj s tiskom iz zvitka v zvitek, »Uvistar«.

Inca Onset S20.

  • Upravljanje z integrirano tiskarsko opremo

Fujifilm je predstavil tudi sistem za upravljanje kompleksnih integriranih produkcijskih okolij. Predstavili so delovni sistem različice v3.0, imenuje se »XMF« in predstavlja navzkrižni- multimedijski delovni sistem. Prikazane so bile vse dodatne in izpopolnjene funkcije sistema, zmogljivosti izdelave razporeditvenih planov, barvnega upravljanja, 3D predoglednega modula...

Predstavljena je bila tudi zadnja različica spletnega potrditvenega modula sistema »XMF«, »XMF Remote« v5.0, ki prinaša predvsem novosti v smislu večje avtomatizacije in razširjenih možnosti potrjevanja/pregledovanja.

Poleg ofsetne, digitalne ponudbe in ponudbe tiska velikega formata so prikazali tudi novo tehnologijo flekso-tiskarskih plošč. Najavljena je bila že na Drupi 2008, plošče pa se imenujejo »Fujifilm Direct Laser Engraving (DLE) -> Neposredno lasersko gravirane« flekso CTP plošče.

Poleg rešitev samih so le te predstavili tudi z okoljevarstvenega vidika, saj so zasnovne tako, da zmanjšujejo porabo potrebnih kemikalij in ostalih substanc za sam proces.

Več informacij na www.fujifilm.com.