EFI: Novi Nozomi C18000 Plus


EFI je z novo različico sistema Nozomi C18000 Plus predstavil nove možnosti direktnega digitalnega tiska na valovit karton.
Nova različica sistema EFI Nozomi C18000 Plus je zasnovana na osnovni različici Nozomi C18000. Novi model Plus vključuje funkcije za tisk variabilnih podatkov ob zmanjšani porabi barvila, podpira upravljanje v oblaku s pomočjo uporanbiškega vmensika EFI Fiery Front-End (DFE). Vsi obstoječi sistemi so po navedbah proizvajalca nadgradljivi na različico Plus.

V novi različic je predvsem izboljšan tisk v širini do 180 cm z uporabo LED-UV-tehnologiije kapljičnega tiska in novega podajalnega sistema v kombinaciji z vakuumsko tiskalno podlago, ki zagotavlja, da se valoviti karton med prehodom skozi sistem tiska ne upogiba. Izboljšan ima tudi nadzor kakovosti tiska.


Predstavitev osnovnega koncepta EFI Nozomi C18000.

Nova različica sistema omogoča tisk s hitrostjo do 75 tekočih metrov na minuto, v obojestranskem načinu formatnega tiska pa lahko obdela do 10.000 pol v formatu 890 x 890 milimetrov na uro. Poleg standardnega niza procesnih barvil CMYK je možno uporabiti še dodatna: oranžnega, vijoličnega in belega pokrivnega. Na ta način je bistveno razširjen barvno obseg izpisov, z belo pokrivno barvo, pa je razširjen tudi obseg aplikacij tiska tudi na temnejše tiskovne medije.

Več informacij na www.efi.com.