Mimaki: Nova serija tiskalnikov 100


Serija 100 evropskemu trgu prinaša dva brizgalna tiskalnika s tiskom iz zvitka v zvitek.
Mimaki Europe , vodilni proizvajalec kapljičnih tiskalnikov in rezalnih sistemov velikega formata, je v novembru napovedal prihod nove serije tiskalnikov 100, dveh vstopnih modelov za tisk iz zvitka v zvitek: UJV100-160 (UV-model) in JV100 -160 (solventni model). Razvita sta bila za visoko produkcijski tisk z visoko kakovostjo izpisa in minimalnimi stroški za uporabnika. UJV100-160 naj bi bil trgu dostopen v decembru letos, JV100-160 pa januarja 2021.

JV100-160 uporablja hitro sušeče eko-solventna barvila "AS5", ki zmanjšuje zrnavost izpisov in omogoča zanesljiv izpis podrobnost motivov tudi v primerih izpisa z več količine barvila. Omenjena barvila imajo tudi izjemno odpornost na drgnjenje, odporna so tudi na zunanje vplive. Prav zato omogočajo tisk širokega nabora aplikacij za notranjo in zunanjo rabo. Set novih barvil AS5 bo na voljo v dveh različicah: podvojeni CMYK in 8-barvni, ki poleg CMYK-primarnih odtenkov vključuje še svetlo cian (Lc), svetlo magenta (Lm), oranžno (Or) in svetlo črno (Lk) barvilo.

Različica tiskalnika UJV100-160 pa uporablja stroškovno ugodna UV-barvila "LUS-190", ki so ob izpostavitvi UV-žarčenju nemudoma suha, kar omogoča neposredno dodelavo tiskovin. Z barvili LUS-190 lahko tiskamo na PVC-materiale, PET-folije, papir in drugo. UJV100-160 je nekaterim trgom na voljo že od marca (Rusija in bližnji Vzhod) , v decembru pa bo na voljo še evropskemu.
 

Vpogled v prihajajoči tiskalnik Mimaki UJV100-160.

V skladu s sloganom »Expert Printing Made Easy - enostavnejši strokovno izveden izpis« je nova serija tiskalnikov opremljena s funkcijami, ki bodo izboljšale uporabniško izkušnjo. Tako denimo oba tiskalnika serije 100 uporabljata novo Mimakijevo funkcijo DAS (Dot Adjustment System), ki je namenjena poenostavljenemu in učinkovitemu postopku tiska. Rastrsko prilagajanje pred izpisov izvajamo navadno ročno in vsakič, ko zamenjamo tiskovni medij. S funkcijo DAS je ta postopke odslej samodejen, izpis se prilagodi tudi za dvosmerni način kapljičnega tiska in je prilagojen tudi za vsakično vlaganje medija v sistem, kar zagotalvja popolno skladje in umestitev reprodukcije glede na medij in nenzadnje optimalno kakovost vsake kopije tiskovine.

Tiskalnika sta med drugim opremljena tudi z osnovnimi Mimakijevimi tehnologijami, kot so NCU (sistem za nadzor ustreznosti brizgalnih šob), NRS (sistem za obnovitev šob) in MAPS4 (Mimaki Advanced Pass System4). Te standardne funkcije omogočajo stalno razpoložljivo in zanesljivo proizvodnjo. V programski del tiskalnika je Mimaki vključil procesno programsko opremo "RasterLink7", ki vključuje rastrsko procesno rešitev Harlequin RIP podjetja Global Graphics Software Ltd. Z omenjeno novo rastrsko procesno zasnovo je rastrska obdelava 25-odstotno krajša. Podpira tudi variabilni tisk, za enostavnejšo uporabo pa ima na voljo številne prednastavljene delovne predloge.

Več informacij na www.mimakieurope.com .