Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Nova tiskalnika Epson Surecolor SC-R5000 / SC-R5000L uporabljata posebna nova barvila na osnovi smol.
Epson je nedavno predstavil dve novosti serije velikoformantih tiskalnikov SC-R, to sta tiskalnika SureColor SC-R5000 in SC-R5000L. Njuna posebnost je možnost uporabe barvil na vodni osnovi z dodanimi delci smole brez vonja. Sušimo jih s pomočjo toplote. Nova tiskalnika naj bi bila trgu na voljo že v decembru letos.

Velikoformatno tiskanje z barvili na osnovi smol
Novi šestbarvni komplet barvil Ultrachrome RS na vodni osnovi je sestavljen iz delcev smole, ki po izpisu ne oddajajo motečega vonja. Prav zaradi slednjega lahko izpise omenjenih dveh tiskalnikov varno uporabljamo tudi v notranjosti šol, bolnišnic, hotelov, pa tudi dnevnih sob, trgovin, galerij in podobno. Osnovan serije tiskalnikov SC-R5000 je zasnovana s 1,5-litrskimi dozirnimi vrečami barvila, kar zagotavlja nemoteno produkcijo opravil srednje obsežnih naklad. Različica SC-R5000L je tako imenovana Hot-Swap-različica s podvojenim naborom barvil, kar omogoča nemoteno produkcijo tudi po izrabi barvila določene vrečke, saj doziranje samodejno uporabi barvil ov dodatni vrečki.

Nova velikoformatna tiskalnika imata širino 162 cm (64-palcev), njuna zasnova pa omogoča enostavno menjavo izpisnih glav Precision Core Micro-TFP. posebnost tiskalnikov je tudi integriran sistem toplotnega sušenja, štirje toplotni senzorji nadzorujejo temperaturo treh neodvisnih ogrevalnih delov (predgretja, glavnega gretja in naknadnega gretja. Na ta način je po navedbah proizvajalca sušenje maksimalno učinkovito, izpisi so po tisku primerni za neposredno dodelavo.
 
 
Predstavitev novih tiskalnikov z novimi barvili.

Napredni samodejni sistem nadzora napetosti medija (Ad-ATC) tiskalnikom Epson Surecolor SC-R5000 zagotavlja natančno in zanesljivo upravljanje medijev ter natančno upodobitev motiva nanj. Na ta način lahko natančno izpisujemo različne grafike na ploščice, steklo ali stenske obloge. Tiskalnika naj bi zagotavljala visoko stopnjo ponovljivosti barvne reprodukcije in hitro nastavitev sistema na produkcijo, kar posledično prihrani material.

Po Epsonovih navedbah ​​bosta nova velikoformatna tiskalnika Epson Surecolor SC-R5000 in SC-R5000L na voljo že decembra letos.

Več informacij na www.epson.si.