Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Swiss Qprint svoje ploske namizne tiskalnike odslej opremlja z novo vakuumsko mizo.
Proizvajalec naprednih digitalnih tiskalniških sistemov Swiss Qprint odslej svoje velikoformatne rešitve opremlja z novo vakuumsko mizo zasnovano na tehnologiji Tip Switch-Vakuum. Patentirana novost je razdeljena na 256 con, ki jih lahko uporabnik enostavno in poljubno vklopi ali izklopi z enostavnim pritiskom.

Poljubno vklapljanje in izklapljanje teh con vakuumskemu sistemu omogoča, da deluje kar se da učinkovito in posledično s polno močjo, kar zagotavlja boljše upravljanje materiala, tudi valovitega kartona. Del vakuumske mize je tudi rezalni žleb, ki omogoča nemoten vzdolžni rez materialov iz zvitka.

Miza je razdeljena na dve glavni zračni coni za način tiska aplikacij v tandemu, vsako od teh pa je mogoče prilagoditi neodvisno eno od druge s pomočjo sesalnih šob Tip Switch. Tandemski način tiska hkrati omogoča neprekinjeno produkcijo, medij izmenično vlagamo na delu, kjer se trenutno tisk ne izvaja in obratno. Pri tem vakuumska miza za lažje umeščanje in odstavljanje materiala omogoča programsko upravljanje vpihovanja in izpihovanja zraka, to pomeni, da cone poljubno od programskega upravljanja lahko zrak pihajo ali sesajo. Predvsem je na ta način enostavnejše upravljaje težjih ploskih medijev.

Vakuumske črpalke so krmiljene s podtlakom, kar pomeni, da takoj, ko se vzpostavi potrebni podtlak, črpalke zmanjšajo svojo moč. Swiss Qprint novo zračno mizo ponuja za vse svoje ploske sisteme serij Oryx, Impala in Nyala. Z identično vakuumsko mizo tehnološke zasnove Tip Switch je prav tako opremljen tudi lani prvič predstavljen model tiskalnika s tiskom iz zvitka imenovan Karibu.

Več informacij na www.swissqprint.com.