Xeikon: Novi 7-barvni sistem tiska etiket


UV-kapljični sistem digitalnega neskončnega tiska Xeikon PX30000.
Proizvajalec sistemov za digitalni tisk Xeikon razširja svojo ponudbo Panther z naprednim sistemom tiska etiket, to je PX30000. Z novim modelom se proizvajalec odziva na vse večje povpraševanje po sistemih za digitalni tisk etiket. Opremljen je z 8-imi barvnimi enotami, od katerih dve zanesljivo nanašata belo pokrivno barvo pri največji hitrosti tiska. Sistem je voden preko upravljane konzole Xeikon X-800.

Po navedbah proizvajalca je Xeikon PX30000 alternativa tisk etiket srednjih in večjih naklad. Digitalno natisnjene etikete morajo imeti visok sijaj, dobro obstojnost in visoko odpornost proti obrabi in praskam. To je bilo tudi vodilo v razvoju novega stroja, etikete so zato zanesljive in primerne za uporabo v zdravstvu, farmaciji in kozmetični industriji. No sistem je primeren za vse, ki želijo skrajšati dobavni rok, nižje proizvodne stroške in manj zapletenosti izdelave etiket ter razviti nove poslovne priložnosti.


Predstavitev sistema Xeikon PX30000.

Upravljani del Xeikon X-800 omogoča več avtomatizacije procesov, inteligentni algoritmi razporedijo opravila oziroma predloge etiket na korak izpisa kar se da optimalno, kar zmanjša materialne in proizvodne stroške s krajšimi časi izdelave.

Digitalni tiskarski stroj Xeikon PX30000 je vsestranski stroj s širokim naborom funkcij. Interesenti lahko izbirajo med 6- in 7-barvno konfiguracijo s popolnim nadzorom upravljanja barv. Največja hitrost tiska znaša 70 m/min vključno s tiskom bele pokrivne barve. Podprta največja širina zvitkov materiala znaša 340 mm.

Več informacij na www.xeikon.com.