Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Epson je predstavil novi velikoformatni sublimacijski tiskalnik SC-F10000 s širino izpisa do 195 cm.
Podjetje Epson je trgu predstavilo nov sublimacijski tiskalnik Surecolor SC-F10000 velikega formata s širino izpisa do 195 cm. Namenjen je potisku modne konfekcije, športnih oblačil, pohištva, gibkih oznak, promocijskih materialov in podobnega. Trgu naj bi bil v prodaji na voljo od septembra letos dalje.

Po navedbah nova sublimacijska rešitev velikoformatnega tiska prinaša zmogljivejšo izkušnjo dodane vrednosti. Prav zato je nov tiskalnik v prvi vrsti namenjen industrijskih aplikacijam tiska. Opremljen je s posebnimi štirimi izpisnimi glavami Precision-Core-Micro-TFP z dozirnimi posodami barvila večje kapacitete, ki jih je možno polniti med samim procesom tiska. Visoka kakovost upodobitev je zagotovljena s tehnologijami Precision-Dot, LUT in Micro-Wave. Izboljšan je tudi sistem sušenja, ki zagotavlja nižjo stopnjo penetracije barvila v material in manj samega gubanja tega. Tiskalnik dosega hitrost izpisa do 255 m2/uro.

Rokovanje z materiali, tudi velikega formata, je enostavno z enostavnim dostopom z vseh strani. Dodatno je korektno upravljalne materiala nadzorovano s pomočjo posebne optična kamere in uporabo funkcije »Advanced Auto Tension Control (Ad-ATC)«,  s čimer je zagotovljena ustrezna enakomerna napetost materiala v procesu tiska.

Več informacij na www.epson.com.