Roland DG: Novi TrueVis VF2-640


Novi velikoformatni sistem ima širši barvni obseg izpisa, saj ima dodano sivo, oranžno in pokrivno belo barvo.
Roland DG je nadgradil serijo rešitev TrueVis z novim velikoformatnim tiskalnikom TrueVis VF2-640. Po navedbah proizvajalca je primeren za izdelavo znakov, osvetlitvenih panojev, plakatov, grafik za dekoracijo vozil in še marsičesa.

Nov velikoformatni tiskalnik je nadgradnja tiskalnikov TrueVis VG2 in SG2, uporablja pa Greenguard-Gold-certificirana TR2-barvila s sledečim naborom barv: oranžno, pokrivno belo, cian, magento, rumeno, črno, svetlo cian, svetlo magento in sivo. Možna pa je odslej tudi uporaba novega zelenega barvila, ki razširi barvni prostor izpisov v tej smeri. Barvno upravljanje novega tiskalnika izvajamo s pomočjo nove funkcije True Rich Colour. Z njo lahko živahne barvne odtenke kombiniramo z nevtralnimi sivimi toni, mehkimi barvnimi prehodi in naravnimi barvnimi toni kože, s čimer dosežemo visoko stopnjo kakovosti barvne upodobitve poljubnih motivov.

Tiskalnik TrueVis VF2-640 izpisuje v največji širini 1.615 mm in s pomočjo Piezo-tehnologije brizgalnih glav dosega ločljivost izpisov do največ 1.200 dpi. Del tiskalnika je tudi programska oprema VersaWorks 6 RIP in vmesnik za upravljanje tiska, ki naj bi poenostavila upravljanje in hkrati povečala zmogljivost sistema VF2-640.

Novi TrueVis VF2-640 je že na voljo trgu na področju EMEA.

Več informacij na www.rolanddg.com.