Domino X630i: Novi sistem tiska valovitega kartona


Podjetje Domino Digital Printing Solutions je predstavilo nov sistem kapljičnega tiska valovitega kartona, domino X630i.
Domino X630i je nov kapljični sistem tiska valovitega kartona, ki je namenjen tisku opravil manjših in srednje obsežnih naklad. Uporablja posebna vodno osnovana procesna CMYK-barvila AQ95 in omogoča tisk hitrosti do 75 m/min z izpisno ločljivostjo 600 x 600 dpi. Format izpisa znaša največ 3.000 mm x 1.345 mm.

Barvila AQ95 so zasnovana na tehnologiji i-Tech-Poly-M mikrodelcev polimerov. Ti omogočajo potisk različnih tiskovnih substratov, premazanih in nepremazanih, brez potrebe po predhodnem temeljnem premazovanju ali dodajanju pospeševalca adhezije. Za omenjeno tehnologijo polimerne zasnove barvil je bil razvit tudi poseben namenski dozirni sistem barvil i-Tech-Acti-Flow in sistema za vzdrževanje kapljične enote i-Tech-Clean-Cap (čistilni sistem) in i-Tech-Stitch-Link (sistem za upravljanje izpisnih glav). Vse naštete avtomatizirano vodene funkcije novemu sistemu zagotavljajo visoko zmogljivost in dolgoročno obstojnost brizgalnih glav. Posledično je višja razpoložljivost sistema za tisk in manj potrebnega vzdrževanja.

Nov sistem X630i naj bi obstoječim tiskarjem valovitega kartona in embalaže omogočal bolj racionalno izvedbo opravil manjših naklad oziroma opravil z več različicami teh. Lahko pa nov sistem služi kot pomoč ali digitalna alternativa tisku nekaterih opravil, ki jih navadno tiskamo s klasičnimi analognimi sistemi. Po navedbah proizvajalca je nov sistem tiska valovitega kartona in embalaže v kombinaciji z omenjenimi barvili zasnovan tudi za delo v skladu z zahtevami direktnega tiska živilske embalaže (regulativa Nestlé in EuPIA).

Več informacij na www.dominodigitalprinting.com.