Fujifilm razvija Acuity B1 za tisk pločevine


Tehnologija kapljičnega tiska ima velik potencial v tisku pločevine.
Fujifilm in Tinmasters, tiskarna za kovinsko embalažo s sedežem v Swanseaju v Walesu (Velika Britanija), sta sklenila partnerstvo v razvoju sistemov za digitalni tisk pločevine. V ta namen je v tiskarni nameščen nov UV-velikoformatni sistem digitalnega tiska Acuity B1 znamke Fujifilm. Fujifilm bo v dejanski produkciji z omenjenim sistemom spremljal in razvijal izboljšave, hkrati pa bo služil tudi predstavitvi tega javnosti.

Tisk na pločevino oziroma tisk kovinske embalaže se sooča z vse več naročili tiska na zahtevo. To navadno pomeni tudi vse manjše naklade, zato trenutne digitalne rešitve za tisk pločevine na trgu ne izpolnjujejo vseh pričakovanj tiskarjev. V ta namen se je podjetje Fujifilm odločilo, da v dejanskem tiskarskem okolju preskusi, nadgradi in razvije sistem v skladu z aktualnimi potrebami trga.
 
Predstavitev sistema Fujifilm Acuity B1.

Sistem Acuity B1 je tiskarni zanimiv tudi z vidika novih možnosti izdelave kovinske embalaže, kot je denimo izpis različnih površinskih struktur, kar omogoča programska oprema z izpisom upodobitve v več plasteh. Oba podpisnika sta partnerstvo sklenila tudi v velikem prepričanju, da ima v tej branži kapljični tisk največji potencial.

Več informacij na www.fujifilm.com in www.tinmasters.com.