Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Screen bo drugo leto trgu ponudil nov visoko zmogljiv sistem kapljičnega tiska gibke embalaže PacJet FL83.
Podjetje Screen Graphic Solutions je nedavno zaključilo z razvojem naprednega visoko zmogljivega sistema za kapljični tisk gibke embalaže PacJet FL830. Javnosti bo komercialno dosegljiv drugo leto v marcu.

Tendi embalažne industrije so skozi leta močno spremenili, iz običajnih pločevink in steklenih posod smo v precejšnem obsegu prešli na uporabo gibke embalaže, ki je predvsem lažja in bolj funkcionalna. S stalnim spreminjanjem življenjskega sloga in raznolikostjo tržnih tehnik pa se tudi trendi področja gibke embalaže stalno spreminjajo. Prav zaradi potreb trga je Screen razvil nov sistem digitalnega kapljičnega tiska tovrstne embalaže, to je PacJet FL830.

Ta v osnovi uporablja vodno osnovana barvila in omogoča tisk gibke embalaže širine do 830 mm z običajno proizvodno hitrostjo vse do 75 m/min. Ločljivost izpisov znaša do 1200 dpi, v tisku pa je poleg procesnih CMYK barv uporabiti tudi pokrivno belo. Barve so po navedbah proizvajalca v skladu s pravili za varno zaščito hrane. Poleg zajamčene varnosti barve izpisom zagotavljajo tudi polno nasičene barvne odtenke.

Nov sistem bo primeren tako za tisk promocijskih, kot tudi običajnih proizvodnih aplikacij gibke embalaže. Primeren oziroma racionalen je tudi v tisku manjših naročil dolžine do 4000 metrov potiskanega materiala, kar je zagata običajnega tovrstnega tiska. V kombinaciji z omenjenimi barvili omogoča potisk različnih PET- in OPP-folij, se pa razvoj še vedno trudi nabor podprtih medijev še razširiti glede na potrebe embalažne industrije.

Več informacij na www.screeneurope.com.