Canon & Fotoba: UV-Gel-Wallpaper-Factory


Koncept UV-Gel-Wallpaper-Factory sestoji iz Canonovega tiskalnika Colorado in Fotobinega odvijalca zvitkov.
Podjetji Fotoba in Canon sta v partnerstvu razvila koncept velikoformatnega tiska etiket UV-Gel-Wallpaper-Factory. Ta sestoji iz velikformatnega UV-gel tiskalnika Canon Colorado in odvijalca zvitkov Fotoba. Uporabnikom omogoča individualizirano proizvodnjo stenskih tapet z najvišjo izhodno hitrostjo.

V omejenem celostnem konceptu je Canonov tiskalnik Colorado neposredno povezan s Fotobinim rezalnikom XLD 170 WP in odvijalcem zvitkov REW 162. Na ta način je zagotovljena obdelava gibkih medijev različnih širin in različnih dolžin koraka. Zahvaljujoč prav tako integrirani enoti za aplikacijo samolepilnega traku je poleg enostavnega tiska, navijanja in distribucije naročniku, enostavna tudi aplikacija tapet na različne površine.

Koncept je zasnovan na posebnih UV-gel barvilih, ker ta ne oddajajo motečega vonja oziroma emisij in so certificirana s pečati ASTM, Greenguard Gold, AgBB inType II. Barvila odlikuje tudi sušenje, ki ne zahteva posebne toplote, zato se materiali v tisku ne zvijajo in deformirajo. V Canonu dodajajo, da barvila odlikuje tudi izjemna barvna stabilnost in posledično konsistenca izpisov. Tehnologija FLX-Finish pa izpisom z dodelavo lahko zagotovi atraktiven žametno površinski učinek.

Več informacij na www.canon.com in www.fotoba.com.