Seiko Instruments: Nove glave za vodna barvila

20200430 Seiko Instruments RC1536
Seiko razvija nove različice izpisnih glav serije RC1536, ki so bolj primerne tudi za uporabo barvil na vodni osnovi.
Printek, oddelek skupine Seiko Instruments odgovorno za razvoj brizgalnih glav, je v preteklosti že ponudilo novo serijo glav RC1536. Zaradi težav pri uporabi barvil na vodni osnovi razvijajo nove različice, ki so izdelane iz proti-korozijskih materialov, zato bo odlika teh predvsem daljša življenjska doba. Novi različici glav RC1536A-M in RC1536A-L kakovost izpisa zagotavljata z brizganjem kapljic barvila različnih velikosti od 13 do 225 pl, kar z eno barvo omogoča upodobiti do 10 sivin. Omogočata izpis širine 108,3 mm, sestojita se iz 1536 brizgalnih šob.

Osnovna serija brizgalnih glav RC1536 je bila namenjena uporabi barvil na oljni osnovi, ker pa se pojavljajo vse večje zahteve trga po okoljsko sprejemljivejših rešitvah, so serijo nadgradili za uporabo z vodnimi barvili.

Trenutno so nove različice glav serije RC1536 še v beta-fazi testiranja. Dobro se obnesejo v proizvodnji tiska keramike, bodo pa po navedbah proizvajalca namenjen tudi tisku valovitega kartona, 3D-tisku, tekstilnemu tisku. Seiko želi nadgraditi in razviti barvilo v sodelovanju z drugimi proizvajalci barvil, predvsem želi priti do rešitve, ki bo primerna za različne grafične segmente.

Več informacij na www.sii.co.jp.