Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
 20200219 Mimaki TX300 1800MKII
Mimaki bo na Fespi predstavil novi tekstilni hibridni tiskalnik TX300P-1800 MKII.

Podjetje Mimaki bo na letošnjem sejmu Fespa Global Print Expo 2020 v Madridu (Španija) predstavilo novosti ponudbe. Poleg rezalnikov, različnih velikoformatnih sistemskih rešitev oziroma tiskalnikov bodo predstavili tudi novi hibridni tekstilni tiskalnikTX300P-1800 MKII.

V primerjavi s predhodnim modelom TX300P-1800 novi tekstilni hibridni tiskalnik omogoča direktni tekstilni in posredni sublimacijski tisk v enem. Izlagalni/izpisni del tiskalnika je namreč prilagodljiv, izpisuje pa lahko s tremi kombinacijami barvil. Nov tiskalnik zato omogoča tisk na širok nabor medijev, kar zagotavlja številne nove poslovne možnosti. Po navedbah proizvajalca je nov tiskalnik TX300P-1800 MKII idealen sistem tako za manjše kot večje ponudnike tiskalniških velikoformatnih storitev.

Izmenljiva izpisno izlagalna miza namreč omogoča, da podlago prilagodimo tekstilnemu tisku, kar pomeni, da je podlaga vpojna, odvečno barvilo skozi tekstil odteka po odvodnem kanalu. Lahko pa namestimo podlago, ki ne omogoča odvajanja barvila, ampak omogoča vakuumsko vodenje tiskovnega materiala za primer potiska transfernega papirja. Izmenjavo podlage izvedemo enostavno brez pomoči serviserja ali potrebnega naprednega znanja. Tiskalnik sočasno omogoča uporabo kombinacijo različnih barvil: tekstilnih/direktnih sublimacijskih, tekstilnih/transfernih sublimacijskih ali direktnih sublimacijskih/transfernih sublimacijskih.

Za visoko konsistentno kakovost izpisov skrbi sistem MAPS24, ki zagotavlja, da so izpisi brezhibni brez linijskih sledi, enota za nadzor brizgalnih šob (Nozzle Check Unit) pa skrbi za njihovo optimalno delovanje. Visoka lega izpisnih glav zagotavlja nemoten tisk različnih materialov in da ne prihaja do udarov izpisnih glav s tiskovnim medijem.

Kot razkrivajo v Mimaki-ju, je novi digitalni tekstilni hibridni tiskalnik le en izmed več kot 15 sistemov njihovega razstavnega programa letošnje Fespe. Na razstavnem prostoru bo možno spoznati tudi novi velikoformatni tiskalnik SWJ-320EA, UV-ploski velikoformatni tiskalnik JFX200-2513 EX in dva modela tiskalnikov nedavno predstavljene serije Plus. Videti pa bo možno tudi različne tehnologije 3D-tiska.

Več informacij na www.mimakieurope.com.