Epson na Viscomu predstavil novosti


Epson je na sejmu Viscom 2020 med drugim predstavil nov sublimacijski tiskalnik Surecolor SC-F9400H z uporabo posebnih Neon-barvil (rumenega in rožnatega odtenka).
Na nedavnem sejmu Viscom 2020 v Düsseldorfu (Nemčija) je Epson predstavil številne rešitve za sublimacijski promocijski tisk. Med drugim so predstavili nov 64-palčni velikoformatni sublimacijski tiskalnik Surecolor SC-F9400(H), ki kot H-različica omogoča uporabo fluorescentni barvili rumenega in rožnatega odtenka. Z novimi barvili predvsem lahko tiskamo aplikacije barvno atraktivnejših športnih oblačil in podobnega. Omenjen sistem je v osnovi namenjen tisku obsežnejših aplikacij tiska oblačil, tekstila in gibkih oznak.

Za manj zahtevne uporabnike so na sejmu predstavili tudi sorodni manjši sublimacijski tiskalnik Surecolor SC-F500 s širino izpisa nekaj manj kot 61 cm. Po navedbah proizvajalca ta lahko izpisuje na toge ploske materiale, pa tudi tekstil in različne reklamne in dekorativne materiale. Tiskamo lahko denimo škatle za pametne telefone, podloge za miške, majice, vse to brez posebnega strokovnega znanja in izkušenj, še dodajajo.

Del razstavnega programa je bil tudi 12-barvni tiskalnik velikega formata Surecolor SC-P9500 s širino izpisa 111,76 cm. Zahvaljujoč na novo razvitemu setu barvil Epson Ultrachrome Pro12 ta lahko upodobi do 99-odstotokov posebnih odtenkov barvne knjižnice Pantone. Omenjen set barvil je zasnovan na konceptu barvil K3 in je dopolnjen z odtenkom oranžne, zelene in vijolične. Omenjen sistem je še posebej primeren za fotografe, umetnike in pripravo na tisk. Poleg tiskalnika SC-P9500 so predstavili še sistem Surecolor SC-S80600L, ki z večjimi dozirnimi posodami barvila omogoča masoven tisk.

V okviru razstavnega prostora je bilo možno spoznati tudi tekmovalce natečaja Hello Summer - Pozdravljeno poletje. Ta je gostil različne aplikacije tiska poletnih oblačil v stilu 60-ih let.

Več informacij na www.epson.com.