Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20191025 mimaki CJV300Plus
V primerjavi s preteklimi modeli tiskalnikov in rezalnikov novi zagotavljajo še višjo kakovost in hitrost produkcije.
V skladu s potrebami po učinkovitem, stroškovno racionalnem in trajnostnem velikoformatnem tisku je podjetje Mimaki Europe v septembru javnosti predstavilo nove rešitve serije Plus. Novosti v prodajnem programu sta tiskalnika CJV300 Plus, JV300 Plus in rezalnik CG-FXII Plus.

Vse tri novosti so zasnovane na izvorni tehnologiji digitalnega tiska in razreza podjetja Mimaki. V primerjavi s preteklimi modeli tiskalnikov in rezalnikov novi zagotavljajo še višjo kakovost in hitrost produkcije. Zasnovani so namreč na aktualnem sistemu naprednega upravljanja kapljičnega izpisa MAPS4 - Mimaki Advanced Pass System, ki s posebnimi pametnimi algoritmi brizga barvilo na optimalen način upoštevajoč vrsto barvila, hitrost izpisa in barvno pokritost. To zagotavlja izpise brez napak oziroma sledi pasov (»banding«). Zanesljivost produkcije je zagotovljena z Mimakijevo tehnologijo nadzora in upravljanja brizgalnih šob: NCU (Nozzle Check Unit) in NRS (Nozzle Recovery System). Napredna funkcija upravljanja tiskovnega materiala Take-Up omogoča enostavnost upravljanja materiala v zvitku teže do 45kg.

Tiskalniški modeli serije Plus so opremljeni s funkcijo ID Cut, ki omogoča zvezno produkcijo različnih tiskalniških opravil z rezanjem brez ročnega posredovanja operaterjev, kar prihrani čas in material. Z drugimi besedami gre za samodejno označevanje nalogov s črtnimi kodami in oznakami za razrez, kar v kombinacij uporabe sistema Mimaki RasterLink6 Plus RIP zagotavlja zvezno in avtomatizirano obračanje in razrez.

Kot del okoljskega koncepta Mimaki Green Technology so novi tiskalniki zasnovani z dozirnimi posodami barvila kapacitete 600ml, posode pa so povratne za ponovno polnjenje. Z višjo kapaciteto je tiskanje lahko bolj pametno in dolgotrajno, kar zagotavlja tudi višji prihranek barvila v primerjavi z uporabo posod kapacitete 440ml. Prihranek je po oceni 15-odstoten.

Več informacij na www.mimakieurope.com.