Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20191015 bobst master dm5
Sistem Master DM5 v sestavu združuje tehnologijo digitalnega tiska in fleksotiska Digi-Flexo.
Bobst je za sejem Labelexpo 2019 pripravil predstavitev novega hibridnega tiskarskega sistema Master DM5, ki v enem sestavu združuje tehniko kapljičnega tiska proizvajalca Mouvent in tehniko fleksotiska Digi-Flexo. Linija je zasnovana na visoki stopnji avtomatizacije.

Bistvo nove linije Master DM5 je kapljični izpisni del, ki je zasnovan na brizgalnih glavah Fujifilm Dimatix Samba s tehnološko grozdno razporeditvijo, ki jo je razvilo podjetje Mouvent in zagotavlja visoko kakovosten kapljični izpis etiket. Izhodna ločljivost kapljičnega izpisa pri hitrosti tiska 100 m/min znaša 1.200 x 1.200 dpi. Zaradi hitrih pripravljalnih časov je sistem primeren za realizacijo opravil tiska etiket manjših in srednje velikih naklad. Linija je zasnovana tako, da so vsi njeni vitalni deli enostavno dostopni in enostavni za upravljanje (fleksotiskarski, izsekovalni in ločevalni del). Stopnja avtomatizacije po navedbah proizvajalca zagotavlja, da linijo učinkovito upravlja en sam operater. 

Za fleksotiskarski del Digi-Flexo je na voljo tudi opcija Ink-on-Demand (IoD), doziranje barve na zahtevo. Dozirni sistem je samočistilno avtomatizirano zasnovan, kar v primerjavi s čiščenjem običajnih barvnih kadi zagotavlja enostavno menjavo opravil in hitro pripravo stroja na novo opravilo.

Za omenjeno linijo so na voljo tudi številne dodatne dodelavne opcije s sledečimi funkcijami: premazovanje, lakiranje, izdelava čutnih učinkov, izdelava 3D-učinkov, aplikacija vroče in hladne folije, slepi tisk, preganje, izsekovanje, sitotisk, variabilni tisk v tehniki fleksotiska in digitalnega tiska.

Več informacija na www.bobst.com.