Xeikon omogoča izdelavo teksturiranih etiket

20190905 Xeikon strukturni ucinki
Xeikon bo novost predstavil tudi na letošnjem Labelexpu Europe.
Xeikon odslej ponuja novo rešitev s kombinirano uporabo delovnega sistema Xeikon X-800 in belega pokrivnega UV-barvila PantherCure. Ta omogoča izdelavo različnih površinskih struktur, ki etiketam poleg atraktivnih vizualnih površinskih učinkov omogoča tudi njihovo dojemanje na otip.

Nova možnost omenjene kombinirane uporabe ne zahteva sprememb ali drugačnih predlog za tisk, površinske strukture enostavno urejamo v samem delovnem sistemu oziroma so lahko s strani sistema samodejno prepoznane pred tiskom. Površinski strukturni učinki etiket so vse večja potreba industrije pijač in živil ter tudi farmacevtske in kozmetične industrije.

Za še boljše strukturirane površinske rezultate je Xeikon tiskalnike serije Panther nadgradil še z integriranim postopkom delovnega sistema X-800, ki samodejno optimizira nanos belega barvila. Omenjeno novost bodo predstavili v okviru razstavnega programa na letošnjem sejmu Labelexpo Europe. Izdelavo učinka bodo predstavili na sistemu Xeikon PX3000 z uporabo omenjene Panther UV-tehnologije kapljičnega izpisa.

Poleg omenjenega bodo v okviru razstavnega prostora poslovnega partnerja skupine Flint Group (5C28) v živo predstavili tudi delovanje štirih produkcijskih sistemov za digitalni tisk etiket. V okviru paketa Label Discovery Package bodo denimo predstavili vstopni model sistema za digitalni tisk etiket, to je sistem Xeikon 3030 v kombinaciji z dodelavno linijo Dcoat za neposredno digitalno lakiranje, polkrožnim izsekom in navijalnikom končno dodelanih etiket.
 
20190905 XeikonCX500Sistem Xeikon CX500.

Predstavili bodo tudi delovanje sistema Xeikon CX500, ki je namenjen izdelavi etiket za živila in vino. Ta uporablja poseben QB-toner, ki izpolnjuje vse aktualne zahteve živilskih regulativ. V živo bo možno videti tudi digitalni tisk gibke embalaže.

Več informacij na www.xeikon.com.