Xerox predstavil platformo Baltoro

20190712 Xerox Baltoro
Novi tiskalniški sistem je nov vstopni model segmenta kapljičnega profesionalnega tiska Xerox Baltoro HF.
Podjetje Xerox je predstavilo novo strojno platformo Baltoro HF, ki predstavlja nov formatni kapljični sistem tiska. Zasnovan je z vsemi prednostmi sistemov serije iGen v kombinaciji s kapljično zasnovo z brizgalno tehnologijo High-Fusion-Inkjet. Novi tiskalniški sistem je nov vstopni model segmenta kapljičnega profesionalnega tiska, ki ponuja številne inteligentne funkcije avtomatizacije in visoko kakovost tiska brez potrebne predhodne obdelave tiskovnih substratov. Naenkrat tiska v širini največ 350 mm s hitrostjo do 302 upodobitvi na minuto, kar je ekvivalent 152 enostransko potiskanih pol s po dvema motivoma/stranema.

Srce zasnove tiskalnika Baltoro HF je upodobitveni gonilnik High-Fusion-Print-Engine, katerega del so Xeroxove lastne High-Fusion-tiskalne glave serije W in povezana inteligentna programska oprema. Omenjene brizgalne glave so posebej namenjene uporabi posebnih High-Fusion-barvil, ki so prav tako plod lastnega razvoja podjetja Xerox in zagotavljajo upodobitve ločljivosti 1.200 x 1.200 dpi. Ta tiskovinam zagotavlja fino upodobljene linije, globoke polne tone črne barve, barvno pestrejše odtenke in gladko zvezne prehode sivin. Tisk v osnovi sistem izvaja štiribarvno CMYK z aktivno funkcijo »K-only«, ki nadomešča barvne komponente CMY v dejansko enobarvni izvleček za sivinsko bolj uravnovešeno tiskanje z zgolj črnim izpisnim kanalom.

Z novim tiskalnikom lahko brez predhodne obdelave materiala tiskamo na različne premazane kapljično namenske in nepremazane papirje gramature od 60 do 270 g/m². Z nizom brizgalnih glav lahko naenkrat izpisujemo v širini največ 350 mm, kar po mnenju proizvajalca zagotavlja več tiskalnih možnosti in višjo produktivnost tiska. Hitrost tiska omogoča tisk do 300 A3-listov na minuto, kar je po mnenju proizvajalca za 115 odstotkov več v primerjavi s konkurenčnimi modeli tiskalnikov istega razreda.

Za zagotavljanje najvišje možne kakovosti tiska in prilagoditve v zadnjem hipu nov sistem uporablja serijo inteligentnih avtomatizmov (Advanced Image Controls - AI), ki v realnem času nadzirajo proces tiska z neprestanimi finimi nastavitvami brizgalnih glav. Ker nov tiskalnik ne potrebuje enote za predhodno obdelavo tiskovnih materialov, je bolj kompakten in po velikosti manj prostorsko zahteven, v smislu porabe energije in lastniških/obratovalnih stroškov je tudi bolj ekonomičen.

Za avtomatizirano uravnovešeno tiskanje s kombiniranim upravljanjem doziranja barvila, optimizacijo stroškov izpisa in kakovostjo izpisa podjetje Xerox za nov sistem ponuja združljivo programsko orodje Cost Quality Optimization (CQO), ki se lahko uporablja tudi v kombinaciji z upravljalnim strežnikom Xerox Freeflow. Z različico sistema Xerox Freeflow Core pa si še dodatno lahko olajšamo delo, ki zahteva dolgotrajno pripravo predlog za tisk. Barvne profile za posebne medije lahko ustvarimo neposredno z uporabo najnovejšega integriranega spektrofotometra blagovne znamke X-Rite.

Za nov tiskalniški sistem so na voljo tudi številne neposredno povezane dodelavne enote, kot sta denimo bruširni enoti blagovnih znamk CP Bourg in Watkiss, lepilni enoti blagovnih znamk CP Bourg in Xerox, dinamična perforacijska enota proizvajalca Tecnau in izsekovalni strojni modul proizvajalca GBC.

Več informacij na www.xerox.com.