Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190621 EFI Cubik S1800
Sistem EFI Cubik S1800 javnosti predstavljen v Hanovru (Nemčija).
EFI in Bürkle sta v sodelovanju razvila in že predstavila javnosti nov sistem UV-kapljičnega tisk EFI Cubik S1800. Dejavnosti podjetja Bürkle vključujejo lesno, fotovoltaično, gradbeno in avtomobilsko industrijo. V okviru partnerstva si podjetje EFI želi tržiti svoje dekorativne rešitve za lesno industrijo. Poleg omenjenega sistema so predstavili še model EFI Cubik S700.

K sestavom EFI Cubik za enostranski UV-kapljični tisk sodijo še združljiva EFI barvila in programske rešitve Fiery za oblikovanje, obdelavo in upravljanje barv tiskalniških predlog. Po navedbah EFI-ja sta oba sistema zasnovana za industrijski tisk 24/7, primerna sta tako za izvedbo manjših opravil kot tudi obsežnejših aplikacij, kot je proizvodnja lesnih dekorjev za notranjo in zunanjo uporabo. Pristop, ki združuje vse komponente že omenjenega »ekosistema« (tiskalnika, barvil in programskih orodij) zagotavlja visoko kakovostne upodobitve z optimalno in varčno rabo barvil.

Sistem EFI Cubik S700 uporablja mineralna barvila, na voljo so tudi posebni odtenki barv. V EFI-ju dodajajo, da mineralna barvila zagotavljajo visoko kakovostne upodobitve in ne vplivajo oziroma povzročajo poškodbe tiskovnega materiala. Sistem EFI Cubik S1800 pa je zasnovan na UV-kapljični tehnologiji in uporabi UV-barvil. Zasnovan je s šestimi barvnimi kanali CMYK-OV (oranžna in vijolična), kar izpisom zagotavlja širok barvni obseg. Omenjena barvila ne izločajo lahko hlapnih VOC-emisij, nizka temperatura tiska pa omogoča energijsko varčnejšo proizvodnjo.

Več informacij na www.efi.com in www.buerkle-gmbh.de.