Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190612 EFI Pro 30F
EFI Pro 30F je bil na letošnji Fespi deležen premierne predstavitve.
EFI-jeva ponudba velikoformatnih tiskalnikov za manjša in srednje zahtevna delovna okolja je razširjena. Na Fespi je namreč podjetje EFI premierno predstavilo nov ploski tiskalniški sistem EFI Pro 30F. Prvič sta bila evropski javnosti predstavljena tudi hibridni LED-tiskalnik EFI Vutek h5 in sistem digitalnega tiska iz zvitka v zvitek EFI Vutek 3r+. Med novostmi je bil predstavljen tudi zmogljivejši in hitrejši uporabniški vmesnik in številne izboljšave delovnega sistema za izdelavo velikoformatnih panojev in aplikacije navzkrižnega medijskega založništva.

EFI Pro 30F je drugi po vrsti ploski tiskalnik v portfelju EFI-ja, ki dopolnjuje prejšnji manjši model EFI Pro 24F. Omogoča izpis velikosti 3,05 x 2,05 m in je opremljen z dvanajstimi tiskalnimi glavami Ricoh Gen5 s tehnologijo EFI Ultradrop. Ta zasnova omogoča uporabo podvojenega nabora CMYK-procesnih barv in pokrivne bele barve ter tiskanje v več slojih, kar omogoča izdelavo čutnih učinkov, vizualnih in tipnih. Ločljivost tiskanja LED-UV-sistema znaša največ 1200 dpi z brizganjem kapljic variabilne velikosti od 7 do 21 pl, maksimalna hitrost izpisa pri tem znaša 210 m² /uro. Posebnost novega tiskalnika je tudi možnost tiska ploskih materialov debeline največ 10 cm, poleg papirja in drugih uveljavljenih materialov lahko tiskamo tudi na les, kovine ali steklo. Na novo razvit grafično upravljalni vmesnik poenostavlja delo in upravljanje z mediji.

Dve evropski premieri hibridnega in neskončnega digitalnega tiska XXL
EFI je na Fespi med drugim predstavil tudi XXL-hibridne in neskončne tiskalniške novosti, EFI Vutek h5 in EFI Vutek 3r+. Kar zadeva zmogljivost, je model Vutek h5 zmogljivejši v primerjavi z modelom Vutek h3, ki je bil predstavljen lani, in lahko potiska do 109 plošč na uro. Tako kot sorodni manjši model lahko izpisuje v širini do 3,2 metra z uporabo izpisnih glav, ki brizgajo kapljice barvila velikosti zgolj 7 pl. Upodobitvena zasnova šteje do osem barvnih kanalov z dodatno pokrivno belo. Zahvaljujoč tehnologiji X4 ta strojna platforma omogoča tudi uporabo podvojenega nabora CMYK-procesnih barv.

Nove različice vmesnika EFI Fiery Pro Server Frontends
Poleg novih tiskalniških sistemov so v kombinaciji z njimi predstavili tudi najnovejšo različico naprednega strežniškega vmesnika EFI Fiery Pro Server in napredno programsko delovno opremo Fiery Command Workstation. Po navedbah proizvajalca najnovejša različica Fiery Pro Server Premium skupaj z najnovejšo programsko opremo Fiery XF zagotavlja do dvakrat večjo zmogljivost super-velikoformatnih tiskalniških sistemov. Aktualna nadgradnja programske opreme Fiery odslej podpira 70 novih tiskalniških sistemov neodvisnih proizvajalcev, ponuja pa tudi izboljšave v smislu višje produktivnosti, naprednega upravljanja barv in vsestranske uporabnosti. Med programske novosti sodi tudi rešitev Fiery Intensify, ki zagotavlja novo metodo barvnega upodabljanja za bolj polno reproducirane barvne tone.

Več informacij na www.efi.com.