Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190529 Durst P5 350
Sistem P5 350 je en novih velikoformatnih hibridnih tiskarskih rešitev podjetja Durst.
Z modeloma tiskalnikov P5 350 in P5 210 je južnotirolski proizvajalec Durst na letošnji Fespi ponudil dve novi hibridni rešitvi velikoformatnega tiska. Oba modela sta opremljena s številnimi posebnimi funkcijami, ki omogočajo kakovosten in zanesljiv tisk na gibke in toge materiale. V kombinaciji z njima so predstavili tudi programske rešitve Durst Workflow, Durst Analytics in Durst Smart Shop, poleg naštetih pa tudi številna modularna programska orodja.

Obe novosti sta hibridni tiskarski rešitvi z največjo širino izpisa 3,5 oziroma 2,1 metra in hitrostjo izpisa 120 m²/uro oziroma 90 m²/uro. Poleg nabora procesnih CMYK-barv sta lahko opremljena tudi z dodatnimi svetlejšimi odtenki, pokrivno belo, lakirnim sredstvom ali tako imenovanimi  PCA-barvami, ki zagotavljajo širši barvni prostor upodobitev. Durst v svoji ponudbi za serijo sistemov P5 ponuja 4 različice barvil : Durst Rigid LED Ink, Durst Roll LED Ink, P5 Premium WG Ink in P5 POP HS Ink; ki se sušijo s LED-sušilno tehnologijo. Z brizganjem kapljic barvila velikost 7 pl sistemi zagotavljajo upodobitve ločljivosti 1.200 dpi.

Med preostalimi funkcijami novih sistemov je vredno izpostaviti sledeče. Opcija Multiroll poenostavlja menjavo zvitkov materiala med samim tiskom. Za več prilagodljivosti je na voljo tudi funkcija Multitrack, ki omogoča upravljanje togih tiskovnih medijev oziroma  vzporeden potisk do 6 plošč/pol materiala. Po navedbah proizvajalca posebna tipala na sistemu samodejno zaznajo širino in debelino togega materiala, pa tudi morebitne površinske strukture tega. Za zagotovitev uporabe ustreznega barvila skrbi polnilni sistem, ki s pomočjo QR- in matričnih kod preverja skladnost embalaže teh s sistemom.

Glede na format tiska uporabniki novih sistemov lahko izbirajo med različnimi izpisnimi mizami širine 75, 140 ali 220 cm. Oba nova hibridna tiskalnika lahko delujeta 3/4-avtomatsko oziroma popolnoma avtomatsko glede na različne možne združljive periferne sisteme. Glede programske opreme pa sta oba modela P5 350 in P210 serijsko opremljena z aktualnim delovnim sistemom Durst Workflow Print in analitično nadzornim orodjem Durst Analytics.

E-Commerce-platforma za ponudnike velikoformatnega tiska
Poleg delovne programske opreme Durst Workflow Print in orodja za nadzor in analizo proizvodnje Durst Analytics so predstavili tudi platformo Durst Smart Shop za integracijo spletnega trženja storitev velikoformatnega digitalnega tiska. Tako kot vse Durstove rešitve tudi to platformo lahko poljubno razširimo oziroma nadgradimo z dodatnimi programskimi moduli, vsa naročila pa upravljamo mobilno enostavno preko spletnega uporabniškega vmesnika. V osnovni različici spletno tržne platforme je na voljo programska oprema Wehshop z orodjem za kalkulacijo in  3D-predogled tiskovin in nastavitev specifičnih zahtevo tiskanja. Naprednejša različica Plus pa ponuja še spletni vmesnik za grafično napredno urejanje predlog za tisk, s katerim lahko naročniki velikofromatnega tiska predloge snujejo neposredno v spletnem brskalniku.

Več informacij na www.durst-group.com.