Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190527 Acuity Ultra Fujifilm
Fujifilm na Fespi predstavil super velikoformatni tiskalnik Acuity Ultra z LED-sušenjem.
Sistemi serije Acuity Ultra so bili prvič deležni velikega interesa že na Fespi v Berlinu, ko sta bili prvič javnosti na vpogled različici s 5 in 3,2 metra širine izpisa. Na tokratni Fespi v Münchnu (Nemčija) so predstavili izpopolnjeno serijo sistemov UV-neskončnega tiska Acuity Ultra.

Standardno so tiskalniki serije Acuity Ultra opremljeni s 6 barvnimi kanali (CMYK in dva svetla odtenka barvil), uporabljajo pa barvila Uvijet-GS, ki so primerna tudi za izdelavo tiskovin za notranjo rabo. Posebnost omenjenih tiskalnikov so tudi posebne izpisne glave, ki zagotavljalo brizganje kapljic barvila velikosti zgolj  3,5 pikolitra, kar omogoča upodobitev foto realnih motivov. S sistemi Acuity Ultra lahko tiskamo kar na tri zvitke materiala hkrati, linearni krmilni pogon pa omogoča natančne izpis do roba tiskovnega medija brez motenj vibracij na samem robu. Vodno hlajena izpisna miza pri tem skrbi, da temperatura materiala ni kritična in ne povzroča motečega krčenja tiskovnega substrata.

Aktualna novost serije je model tiskalnika Acuity Ultra 5044, ki je javnosti od Fespe dalje na voljo z 8 barvnimi kanali oziroma podvojenimi CMYK-izpisnimi kanali. Izpopolnjeni modeli odslej omogočajo izpis v enem ali dveh prehodih, kar zagotavlja hitrost tiska vse do 400 m2/uro.

Novost ponudbe je tudi možnost nadgradnje obstoječih 6-kanalnih sistemov na 8-kanalne, v kolikor je to potreba obstoječih uporabnikov rešitev Acuity Ultra.

Več informacij na www.fujifilm.eu.