Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190527 oki pro1050
Podjetje Oki je premierno na Fespi poleg novega sistema za tisk etiket predstavil tudi nov beli toner.
Oki je na nedavnem sejmu Fespa v Münchenu (Nemčija) premierno predstavil nov beli toner in sistem digitalnega tiska etiket, Oki Pro1050. V živo so predstavili tudi delovanje številnih njihovih drugih tiskalniških modelov z namenom predstaviti njihovo vsestranskost uporabnost.

Proizvajalec digitalnih tiskarskih strojev je na Fespi predstavil številne rešitve in kako lahko kompleksne, zamudne in visoko stroškovne procese izvedeno učinkoviteje in ugodneje. Premierno so predstavili nov beli toner Oki Pro 8432WT in že velikoformatni tiskalnik etiket. V živo so s partnerskimi podjetji predstavili številne aplikacije digitalnega tiska, s podjetjem Drytac Autofolie tisk dekorativnih folij z velikoformantim tiskalnikom  Colorpainter M-64S, s podjetjema Sentec International in Berger Textiles pa tisk stenskih tapet (M-64s) in tekstilnih stenskih tapet (H3-104s).

Poleg naštetega so predstavili tudi nedavno uvedeno novo tehnologijo uporabe izmenljivega tonerja »Switchable-Toner« za tiskalnike formata A3 z uporabo posebnega dodatnega belega tonerja Pro8432WT. Na ta način lahko uporabniki enostavno menjajo način izpisa CMYW/CMYK in tako ponudijo večjo paleto izdelkov. Nov Okijev beli toner Pro8432WT je namenjen podlogi za reproduciranje barvnih motivov na temnejših in prosojnih materialih. Nov toner je po navedbah proizvajalca namenjen tudi transfernemu tisku in številnim aplikacijam industrijskega tiska. V nekaterih primerih je njegova uporaba idealna alternativa klasičnim aplikacijam sitotiska.

Posebnost njihovega razstavnega prostor pa je bil zagotovo LED-tiskalnik etiket Oki Pro1050 s petimi barvnimi kanali (CMYK+W). Ta uporabnikom omogoča tisk do 8000 etiket na dan z uporabo številnih različnih funkcij tiska. Na ta način lahko tiskamo na različne tiskovne medije (temnejše, prosojne ...), kar uporabnikom zagotavlja več prilagodljivosti. Zaradi uporabe posebnega LED-tonerja so izpisi po upodobitvi odporni na vodo in alkoholna topila, kar omogoča izdelavo posebnih etiket za uporabo v zamrzovalnih prostorih, zunanjem okolju ter različnih industrijskih aplikacijah. Za večjo odpornost ni potrebnega dodatnega premazovanja/lakiranja ali laminiranja etiket.

Več informacij na www.oki.com.