Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Trojček novih Canonovih brizgalnih tiskalnikov imagePROGRAF povečuje kakovost izpisov velikega formata


IPF8300.

  • Trije novi modeli tiskalnikov velikega formata - 44-palčni imagePROGRAF iPF8300 ter 24-palčna imagePROGRAF iPF6350 in iPF6300 - za profesionalni fotografski trg, preizkusni tisk in grafične oblikovalce
  • Povečana trdnost tiskalnega mehanizma zagotavlja natančnost, potrebno za poskusni tisk
  • Sistem 12-barvnih pigmentnih črnil LUCIA EX skrbi za izvrstne barve in kakovost tiskanja
  • Razširjena združljivost z rešitvami drugih ponudnikov


Canon Europe je predstavil tri nove tiskalnike velikega formata imagePROGRAF - 44-palčni model imagePROGRAF iPF8300 ter 24-palčna modela imagePROGRAF iPF6350 in iPF6300. Namenjeni so visokokakovostnemu izpisu velikega formata na zelo zahtevnem trgu, zato uporabljajo Canonov novi 12-barvni sistem pigmentnih črnil LUCIA EX in inovativno tehnologijo tiskanja, ki zagotavljata povečano natančnost in večji barvni razpon. S tem odgovarjajo na zahteve profesionalnih uporabnikov po visoki kakovosti tiska.

IPF6300.


Zaradi vse večjega povpraševanja po visokokakovostnem tisku velikega formata na trgih profesionalne fotografije, poskusnega tiska in grafičnega oblikovanja je Canon za nove tiskalnike razvil 12-barvni sistem pigmentnih črnil LUCIA EX, ki omogoča do 20 odstotkov večji barvni razpon kot serija imagePROGRAF iPFx100 in višjo stopnjo barvne reprodukcije. Uporaba sistema črnil LUCIA EX omogoča izdelavo izpisov višje kakovosti z gostejšo in jasnejšo črno barvo ter mehkejšimi barvnimi prehodi, poleg tega pa zagotavlja tudi več podrobnosti v senčnih predelih fotografij. Nova črnila so zasnovana na inovativni polimerni strukturi, ki je odpornejša na praske in bledenje barv, pri tem pa zmanjšuje porjavenje in metamerizem za trajnejši in stabilen izpis.

Trdnost mehanskih delov novih modelov je bila prav tako povečana zaradi natančnejšega nanašanja črnila, kar zagotavlja izboljšano natančnost pri tiskanju črt in besedil ter enakomernost barv. Z višjo stopnjo natančnosti si nove naprave imagePROGRAF zaslužijo pozornost profesionalcev, ki iščejo rešitev za poskusne odtise.

Razširitev združljivosti naprav imagePROGRAF s ponudniki rešitev RIP pomeni, da podpirajo rešitve podjetij, kot so CGS, ColorGATE, DEV studio, EFI, Eisfeld (PosterJet), GMG, ONYX Graphics in SCP. S tem poenostavljajo različne aplikacije, vključno s poskusnim tiskom, oblikovalskimi načrti in fotografijami. Visoka stopnja združljivosti prinaša uporabnikom možnost izkoriščanja visoke kakovosti izpisov novih naprav, ne da bi morali spreminjati ustaljen delovni tok.

Zaradi povečanega števila medijev in povečanja vsestranskosti novih modelov imagePROGRAF je Canon razvil orodje za prilagajanje medijem, ki omogoča optimizacijo izpisov na Canonovem papirju in medijih drugih ponudnikov. Združljive profile ICC za priljubljene medije Hahnemuehle, Ilford in Sihl je mogoče naložiti z njihovih spletnih strani, Canon pa je v sodelovanju s proizvajalcema Colortrac in Contex razvil celovito rešitev za kopiranje.

Nova serija tiskalnikov ima funkcijo za kalibracijo barv, ki uporablja interno visokozmogljivo tipalo za odkrivanje, nastavljanje in kompenziranje odstopanj med tiskalnimi glavami, s čimer zagotavlja enakomerno barvno reprodukcijo in natančne barve. Funkcija kalibracije je na voljo prek krmilne plošče, ves postopek pa je mogoče opraviti v desetih minutah.

Vsakemu novemu tiskalniku imagePROGRAF sta skupni dve tiskalni glavi s po 2560 šobami na posamezno barvo, kapljice pa so velike vsega 4 pikolitre, kar zagotavlja ločljivost 2400x1200 točk na palec.

Canon iPF8300 in iPF6350 sta opremljena z 80 GB trdim diskom, ki omogoča hitrejšo obdelavo velikih datotek in ponovno tiskanje neposredno s tiskalnika. Najvišja stopnja storilnosti in hitrost izpisov sta zagotovljeni tudi s standardnim gigabitnim Ethernetnim vmesnikom in s samodejnim dvojnim rezilom.

Yuichi Miyano, vodja rešitev velikega formata v Canonu Europe, je ob tem dejal: »Ključna dognanja Canonove raziskave Insight so izpostavila izpis velikega formata kot priložnost za razvoj poslovanja v tiskarskem sektorju. Na to povpraševanje smo se odzvali z inovativno digitalno tehnologijo upodabljanja z novo serijo naprav imagePROGRAF. Zagotavljajo izpise velikega formata visoke kakovosti in največjim barvnim razponom, pri tem pa ohranjajo optimalne stroške delovanja in storilnost. S temi novimi napravami bodo profesionalni ponudniki lahko odgovorili na potrebe svojih strank, ob tem pa brez sprememb delovnih tokov izboljšali svoje poslovanje.«

Novi modeli imagePROGRAF bodo v Evropi na voljo prek Canona ali njegovih distributerjev od 1. aprila 2010 dalje.

 

###



O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 120 državah in z več kot 11.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canon je prepričan, da je upoštevanje interesov družbe in okolja neločljiv del dobrih poslovnih praks. To izraža tudi skozi korporativno filozofijo Kyosei - živeti in delati za skupno dobro.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.


Za nadaljnje informacije se obrnite na:

Nataša Porenta
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.:        +386 (1) 530 87 20
Faks:      +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
www.canon.si

ali

Tomaž Zajc
MA marketing d.o.o.
Stara cesta 23
1360 Vrhnika
Slovenija
Tel.: +386 41 675 820
Faks: +386 (1) 750 20 82
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.