Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190406 UCJV300
Mimaki bo na Fespi predstavil svetoni kit, tiskalniško rezalne sisteme serije UCJV300.
Mimaki Europe, en vodilnih proizvajalcev digitalnih tiskalniških in rezalnih rešitev, bo svojo aktualno ponudbo predstavil na letošnji Fespi v Münchnu (Nemčija). Z njihovimi rešitvami tiskarji lahko dosežejo bolj raznoliko ponudbo in njeno višjo donosnost. Sisteme bodo predstavili po različnih poslovnih področjih: Sign Graphics (grafične oznake); Industrial Products (industrijske aplikacije); Textiles (tekstilne aplikacije) in 3D.

Grafične oznake
Za to področje tiska bodo predstavili različne sisteme digitalnega tiska (UV LED, eko-solvent), ki so po navedbah proizvajalca vsestranski, zanesljivi in zagotavljajo visoko tiskovno in rezalno kakovost. Predstavljen bo sistem Mimaki UCJV300-75, ki je odlikovana UV-tiskalniško rezalna rešitev, ki omogoča uporabo dodatne pokrivne bele barve. Predstavljen bo tudi manjši soroden model UCJV300 serije, ki uporablja Greenguard Gold certificirana LUS-170 barvila.

Poleg naštetega bo na ogled tudi vstopni model eko-solventnega tiskalnika Mimaki CJV150-160, ki z dodatnim naborom barvil (srebrna, oranžna in svetlo črna) zagotavlja več vsestranskosti in stroškovno ugodnejšo izdelavo oznak.

Mimaki JV300-160 bo zastopal naslednjo generacijo eko-solventnih/sublimacijskih tiskalnikov velikega formata. Z uporabo več barvnih kanalov izpisa zagotavlja foto-kakovostne izpise s hitrostjo tiska do105.9 m2 na uro. Omogoča kvalitetno izdelavo oznak, tisk tekstila in modnih dodatkov.

Predstavljen bo tudi 3.2 metra širok LED UV-tiskalnik Mimaki UJV55-320, ki poleg velikega formata zagotavlja tudi visoko kakovost izpisov s hitrostjo tiska do 110m2 na uro. Z njim lahko tiskamo banerje, panoje, okenske grafike in podobno.

Industrijske aplikacije
Za področje industrijskega tiska bo Mimaki predstavil UV LED- tiskalnike za neposredni tisk na predmete serije UJF: Mimaki UJF-7151plus, Mimaki UJF-3042 MkII in Mimaki UJF-6042 MkII.

S podporo dimenzij materiala od 710 mm x 510 mm do A3 in A2 ter debeline do 153 mm so tiskalniki serije UJF posebej namenjeni tisku promocijskih aplikacij s funkcijo personalizacije oziramo tiskom serij.

Tekstilne aplikacije
Mimaki bo za področje tekstilnega tiska predstavil sublimacijski tiskalnik Mimaki TS55-1800. Opremljen je s Mimaki-jevimi tehnologijami MAPS, NCU in NRS, uporablja pa posebna barvila Sb610, ki imajo certifikat ECO PASSPORT organizacije OEKO-TEX. Izpisi so barvno polni in dolgoročno obstojni. Sistem TS55-1800 je zato primeren tudi za tisk notranje tekstilne dekoracije, zastav, tapet ...

3D-tisk
Mimaki bo na Fespi predstavil tudi svojo aditivno tehnologijo 3D-tiska. Predstavljen bo polimerni 3D-tiskalnik Mimaki 3DUJ-553, ki lahko upodobi več kot 10 milijonov barvnih odtenkov. Uporablja namreč procesna CMYK-barvila, dodatno belo in brezbarvno sredstvo. Na ta način ustvarja foto-realne 3D-objekte z deli različnega površinskega sijaja in prosojnosti.

Več informacij na www.mimakieurope.com.